Milyen jogaim vannak ebben az esetben?
Tavaly augusztusban vettem egy használt autót, 15 éves Daewoo Lanost. Most 1 hónapja derült ki, hogy komoly motorprobléma van, eszi az olajat, de nagyon nagy mértékben ( 70 km alatt újra kellett töltenem, mert a min alá ment). A szervíz szerint egyértelmű a hiba mértéke alapján, hogy amikor megvettem már fennállt ez a komoly probléma.
Milyen jogi lehetőségeim vannak? Örülnék ha legalább a vételár egy részét visszakaphatnám (de leginkább az egészet...), hisz egyértelműen átvertek.
Még ha ez így is lenne, olajfogyasztást hogy bizonyítod?
Ki hiszi el, hogy te 1000 km alatt 3 litert utánöntöttél?
Amugy még új autónál is elfogadott az 1L/1000km olajfogyasztás a gyártó szerint. Egy 15éves fos meg természetes hogy fogyaszt olajat.
Az meg milyen mérés, hogy 70 km után ujra kellett utántölteni? Semmilyen.
Már sokan megírták, hogy ez hülyeség.
Nem kell hogy elhidd.
De nyugodtan erőlködj.
Egyértelműen bizonyítva van, hogy a motor eszi az olajat, ezt a legszerencsétlenebb szervíz megmondja neked a kék kipufogó gázból, az olajfolyásból ami látszik. Az hogy 70 km alatt mennyi folyik el nekem nem kell bizonyítanom, hibás a motor és ezért jár a garancia. Itt minden kommentelő használt autó kereskedő és most fél, hogy hogy a jogszabály miatt amit belinkeltem megszívhatják, vagy mi? :-D
Azt hiszem megyek inkább egy jogi fórumra, ott nem oltják le zsigerből a kérdezőt olyan témában amiről láthatóan nem is hallottak még vagy nem elég tájékozottak hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!