Ez szabályos kanyarodás?
Ha rendőr megbüntetne ezért, akkor én visszavágtam volna avval, hogy nem egyértelmű a helyzet az út jellegéből adódóan, ezért vagy a lámpát kellett volna előrébb helyezni, vagy a kanyarodósávba is kellett volna tenni.
De ilyen verzióval még nem találkoztam, hogy ilyenért szóltak volna, ha igen, nem szabad elismerni.
A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek
9. §
(2) Az (1) bekezdés a)-d) pontjában említett fényjelző készüléket - a (3) bekezdésben említett kivétellel - az úttest mellett, a menetirány szerint a jobb oldalon helyezik el. A fényjelző készüléket a bal oldalon, illetőleg az úttest felett megismételhetik. A fényjelző készülék jelzése - a (3) bekezdésben említett esetet kivéve - a fényjelzéssel szemben közlekedő minden járműre vonatkozik.
És akkor az emberi magyarázat:
A jobb oldalon kell elhelyezni a készüléket, az út mellett. Az út feletti és bal oldalon lévő csak opcionális, nem kötelező, de jobb oldalon igen. Persze bal oldalt, az út felett lehetnek olyanok amik a jobb oldalit felülbírálják, pl kanyarodó sávok.
Tehát a maps-on lévő úton a jobbra kanyarodó sávhoz nem tartozik közlekedési lámpa, ott nincs, csak a táblákat és a felfestéseket kell figyelembe venni.
Rosszul tetted fel a kérdést!
Nem haladtál át a piroson!Teljesen szabályos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!