KRESZ 3 pontos. Ez tényleg így van?
Jobbkéz-szabály esetén A megy először, mert B jobb kezet ad A-nak.
Ha A-nak van elsőbbségadás kötelező táblája, akkor B megy először, majd utána követi A.
vagyis attól függ, hogy érted azt, hogy balra esik. Én hirtelen arra az esetre gondoltam, amikor vele szemben, de a másik sávban (szembesávban), tőle ugye balra érkezik.
Ha egy balról jövő útról érkezik, akkor jobbkézszabály (vagy ha van tábla, forgalomirányító fényjelző készülék vagy rendőr, akkor az) érvényesül.
Tanuld meg értelmezni, alkalmazni a szabályt, mondtam, hogy a leírt esetben kizárt, hogy egyszerre menjenek, mert elsőbbségi viszonyban vannak....
"A" egyenesen halad, "B" jobbra kanyarodik az ábrán - egyszerre mehetnek, mert nincs elsőbbségi helyzet, de a vizsgán nem ilyenek szoktak előfordulni, hanem 3 járművel, s az egyik jobbra kanyarodik, aminek következtében a másik kettő elsőbbségi helyzete változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!