Kezdő vagyok. Elmagyarázná valaki, hogy mi a különbség a '95-ös és a '97-es benzin között?
Az mindegy, hogy egy autóba milyet tankolsz ?
Előre is köszi
nem '95-ös, és '97-es, hanem 95-ös, 98-as! ez nem évjáratos, mint pölö a bor... XD
benzinnél itt az oktánszámot jelöli.
elméletileg mindegy milyent tankolsz. de a régi 20év feletti verdáknak jol esik, ha 98-as benzin van beletöltve. 98-as benzin olomtartalmú(volt), a 95-ös ólommentes benzin. de a 95ös töltöcsöve belefér mindegyik tanknyilásba, de a 98-asé általában nem. mert az nagyobb az átméröje a pisztolyvégnek, a 95-öshöz képest.
röviden ennyi...
Az oktánszám a benzin kompressziótűrésére jellemző, illetve öngyulladására vonatkozó mérőszám.
Ha nem megfelelő oktánszámú benzint használunk, az a motor kopogását [detonációs égésfolyamat kialakulást(a benzin magától, elektromos gyertyagyújtás nélkül, csupán a magas nyomástól gyullad)] idézi elő, ami károsíthatja a motor szerkezeti elemeit.. Az oktánszám adalékanyagokkal (például a – környezetszennyező hatása miatt – már nem használatos ólom-tetraetillel(ólmozott), vagy bio-etanollal) növelhető.
Manapság a legtöbb benzinüzemű jármű 95-ös oktánszámú (ún. szuper-) benzint használ.
azért gond, a kompressszió miatti öngyulladás, mert nem a motor saját ritmusában, ütemében megy végbe a robbanás, amikor a gyertyának kéne gyújtania, hanem akkor gyullad mikor eléri azt nyomást amikor magától robban.
rem sikerült nagyjából elmondani, bár van h zavarosan fogalmazok.
ha van még vmi kérdés akkor írd.
üdv: Roland
Köszönöm a válaszokat! Véletlenül gépeltem el...98-ast akartam írni.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!