Mi a különbség a benzin között?
A 95-ös benzinből ma már csak ólommenteset lehet kapni. Sőt, a többiből is. Viszont ez újdonságnak számított huszon-egypár éve, így néhol még ma is kiemelik, hogy ólommentesek a benzinek.
Jó 30-40 évvel ezelőtt az alacsonyabb kompressziójú motorok miatt 86-os volt az elérhető legkisebb oktánszám, ez volt az ún. normálbenzin. E mellett árulták a 91-es, 95-ös és 98-as benzineket. A "szuper" megjelölést vagy a 91-es, vagy a 95-ös viselte. Ezért maradt rajta ez a megjelölés, hiszen régen is így hívták.
A benzinkúton tehát nem vertek át, mindhárom megjelölés ugyanazt a 95-ös oktánszámú, ólmozatlan benzint jelöli.
Mondtam én, hogy haragszom? :-)
Amúgy meg direkt nem fogalmaztam rövidebben, ha a kérdező csak a válaszra kíváncsi, azt az elsőből is megkapja, ha pedig a háttér is érdekli, elolvassa az enyémet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!