Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Biciklisek Ti hogyan csinálját...

Biciklisek Ti hogyan csináljátok ezeket a dolgokat?

Figyelt kérdés
Már régóta biciklizem sportolás céljából,illetve teszek nagyobb túrákat(a legnagyobb Budapest-Siófok volt),de eddig még soha nem volt saját bicajom,mindig az öcséimtől kaptam egyet,és azt használtam.Illetve soha nem hagytam bicajt sehol,féltem,hogy ellopják.Most kezdtem az egyetemet szeptemberben,és szeretnék bicajjal bejárni,mert egyszerűbb lenne,és olcsóbb..Pár nap múlva lesz a szülinapom,biciklit kértem. :) A kérdésem az lenne,hogy Ti hogyan kötitek ki a bicajt,és mivel,hogy ne lopják el?Illetve egyéb kezdő tanácsokat is elfogadok.(A forgalomban is jártam már,mert apukám rendőr így a gyerekkorom a biciklis rendőrtáborban töltöttem) :) Köszönöm!

2016. febr. 26. 22:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én az ELTE Lágymányosi campusára jártam bicajjal, ott egyrészt volt belső udvar kamerával, portával, a másik épület előtt a bejárat melletti kerítéshez és támaszokhoz lakatolnak és a portások figyelnek rá. Egy jó u lakat - tizenegy-ket ezer egyszeri muszáj beruházás- meg némi odafigyelés.
2016. febr. 26. 22:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát ha értékesebb bicikli akkor a legjobb ha van az egyetemnek saját bicikli tárolója az épületen belül. Ha ez nincs akkor minimum valami jó erős lánc és olyan helyen hagyni ami jól szem előtt van az embereknek, ott kevésbé áll neki valaki levágni a láncot.
2016. febr. 26. 22:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő tipp: lámpákat vidd magaddal, ha lekötöd a bringát és olyan kriptonit u lakatot vegyél amihez jár egy sodrony a kerekek zárásához
2016. febr. 26. 22:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
U lakatot vegyél, 10000 körül már jó minőségűt kapsz. Lakatolni csakis a vázat masszív dolgokhoz ami a helyén is marad. Ha táblához zárod ellenőrizd le hogy nem emelhető ki a tábla oszlopa, mert van pár ilyen trükkös bicajlopó hely.
2016. febr. 26. 23:42
 5/10 anonim ***** válasza:
20%
Erősen függ az értékétől. El akarják vinni akkor elfogják! Teljesen mind1 mit csinálsz vele. Értékesebb bringára köss biztosítást. Többre mész vele mint sok tízezres kütyükkel.
2016. febr. 27. 00:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó erős lakatot vegyél, és a vázat próbáld hozzákötni valami stabilhoz ha lehetséges. A kereket könnyebben tudod pótolni -igen, vannak nagyon elszánt tolvajok.
2016. febr. 27. 01:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Egy válasz erősen le lett pontozva, pedig van benne valami. Még korábban láttam német tévén fogyasztóvédelmi műsort, amelyben a kerékpárok biztonsága volt a téma.

Mutattak többek között U lakatokat is. Repkedtek a számok. Ennyi tonna erő kell elvágni, annyi tonna a szétfeszítéséhez, meg mit tudom én még mi. Zárvariáció is több tízezer. Ezek után felkértek egy rutinos bringatolvajt. Kb. 4 mp alatt kinyitotta. Ha jól emlékszem sűrített levegővel.

2016. febr. 27. 10:41
 8/10 anonim ***** válasza:
27%
A tolvajkergetők meg fél perc alatt levágták egy bizonyos féle fűrésszel, de gondolj már bele, hogy általában nem ilyenekkel járnak a tolvajok, nem gyakran van náluk sűrített levegő sem. Persze, az izraeli lézerpuskával meg 0,0005 mp alatt leszedem az összes lakatodat, ettől még nincs minden tolvaj zsebében egy. Nem beszélve arról, hogy "alkalom szüli a tolvajt." Egy gerinclakatot, sodronyt többen fognak elkezdeni brahiból szétszedni bizonyos körök tagjai mint egy nem noname u-lakattal szarakodni. Egy sodronyt két kézzel szét lehet tépni. Egy normális lakattal életszerű körülmények közt sokkal többet el kell szarakodni.
2016. febr. 27. 22:14
 9/10 Alex Fly ***** válasza:
U-lakat, lánc vagy collstock. A lényeg, hogy erősebb legyenn mint az a jobban kinéző másik kerékpáré, amelyik mellé zárod. Így a szrházi nem a tiedet fogj elvinni.
2016. febr. 28. 00:11
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két lakatom van, mindkettőt olyan 10-15 ezer közti összegért vettem (tehát viszonylag jók, de nem a legjobbak azért), az egyik U-lakat, a másik hajtogatható. Százezer bringa van a városban, ami kevésbé van védve, tehát jó eséllyel nem az enyémet állnak majd neki ellopni.

Másrészt mindig két különböző dologhoz láncolom a biciklit, ha csak lehet, mert ha jó a lakat, akkor gyakran sokkal könnyebben ellopják a bringát úgy, hogy nem a lakatot vágják át, hanem azt, amihez láncoltad (pl. kerítést). Így legalább két helyen kell vágniuk. Ezenkívül ha csak lehet, mindig úgy rögzítem, hogy a váz persze mindkét lakattal rögzítve legyen, és az egyik helyen az egyik kerék is. Így akkor sem tudnak elhajtani a bringával, ha a kerítést, bringatárolót stb. esetleg átvágják, és egyszerűen leemelik róla a bringát.

Egy ismerősöm a vadiúj, szuper bringájának a festését leszedte smirglivel, aztán újrafestette az egészet ilyen "végighúzogatom rajta az ecsetet" alapon, úgy nézett ki tőle ránézésre a félmillás bringa, mintha tízezret érő roncs lenne. Mondjuk ez elég radikális megoldás.

Szintén fontos tanács szerintem, hogy soha ne távolodj el lezárás nélkül a biciklitől, akkor se, ha mondjuk fél percre ugrasz csak be egy boltba vagy kicsit arrébb beszélgetnél a haverokkal, mert pár másodperc alatt is simán ráülhet valaki, és elhajthat vele.

2016. febr. 28. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!