Biciklisek Ti hogyan csináljátok ezeket a dolgokat?
Egy válasz erősen le lett pontozva, pedig van benne valami. Még korábban láttam német tévén fogyasztóvédelmi műsort, amelyben a kerékpárok biztonsága volt a téma.
Mutattak többek között U lakatokat is. Repkedtek a számok. Ennyi tonna erő kell elvágni, annyi tonna a szétfeszítéséhez, meg mit tudom én még mi. Zárvariáció is több tízezer. Ezek után felkértek egy rutinos bringatolvajt. Kb. 4 mp alatt kinyitotta. Ha jól emlékszem sűrített levegővel.
Nekem két lakatom van, mindkettőt olyan 10-15 ezer közti összegért vettem (tehát viszonylag jók, de nem a legjobbak azért), az egyik U-lakat, a másik hajtogatható. Százezer bringa van a városban, ami kevésbé van védve, tehát jó eséllyel nem az enyémet állnak majd neki ellopni.
Másrészt mindig két különböző dologhoz láncolom a biciklit, ha csak lehet, mert ha jó a lakat, akkor gyakran sokkal könnyebben ellopják a bringát úgy, hogy nem a lakatot vágják át, hanem azt, amihez láncoltad (pl. kerítést). Így legalább két helyen kell vágniuk. Ezenkívül ha csak lehet, mindig úgy rögzítem, hogy a váz persze mindkét lakattal rögzítve legyen, és az egyik helyen az egyik kerék is. Így akkor sem tudnak elhajtani a bringával, ha a kerítést, bringatárolót stb. esetleg átvágják, és egyszerűen leemelik róla a bringát.
Egy ismerősöm a vadiúj, szuper bringájának a festését leszedte smirglivel, aztán újrafestette az egészet ilyen "végighúzogatom rajta az ecsetet" alapon, úgy nézett ki tőle ránézésre a félmillás bringa, mintha tízezret érő roncs lenne. Mondjuk ez elég radikális megoldás.
Szintén fontos tanács szerintem, hogy soha ne távolodj el lezárás nélkül a biciklitől, akkor se, ha mondjuk fél percre ugrasz csak be egy boltba vagy kicsit arrébb beszélgetnél a haverokkal, mert pár másodperc alatt is simán ráülhet valaki, és elhajthat vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!