Baleset esetén köteles vagyok megvárni a kiérkező rendőröket?
A mai nap folyamán elsőként értem egy baleset helyszínére. Azonnal láttam, hogy történt személyi sérülés, így egy percig sem gondolkodtam. Megálltam és odasiettem, megkérdeztem tudok-e segíteni. Megköszönték, kérték hozzak kötszert és nézzem meg a súlyosabb sérültet. Mire visszaértem az elsősegély dobozommal, már más autós is megállt, azonnal kezelésbe vettük a kislányt, aki látszólag csak könnyebben sérült, de erősen vérzett a homloka több helyen is.
Közben a baleset résztvevői hívták a mentőket és a rendőröket. Amikor már úgy láttam, hogy többet nem tehetek és egyre többen lettünk a helyszínen, akkor beültem az autóba és eljöttem.
Magát a balesetet nem láttam, segítettem és amikor már úgy gondoltam, hogy nincs rám szükség, akkor tovább álltam.
A két összetört autó bő másfél sávot elfoglalt, közben kerülgettek minket autósok, ezért nem éreztem gondnak, ha én is tovább állok. Mint első helyszínre érkező, meg kellett volna várnom a kiérkező "szerveket"?
Majd akinek inge, magára veszi.
Bár kétlem, hogy valaha is meg merne szólalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!