A taxitársaságok miért nem alakítják át a rendszerüket Uberhez hasonlóvá?
Ahelyett, hogy tüntetnének, inkább próbálják meg felmérni a konkurenciát és alakítsák át az üzleti modellt, szerintem.
Ez egy szabad piac, kapitalizmus van.
Értem. Én elsősorban arra gondoltam, hogy egy mobilos appon lehessen követni a taxikat és látni melyik van a legközelebb stb.
Tudom, hogy vannak licencek, meg szervízdíjak stb amit ők beleépítenek az áraikba. Ettől drágább lesz.
De vannak ám olyanok is, akik inkább megbíznának hivatásos sofőrökben. Vannak, akik szerint a taxi pontosabb és a pontosság nagyon fontos, főleg az üzletben.
Szóval lehetnének ők a célcsoport. Nem kell berezelni, hogy úristen kicsúszik a piac a kezünkből, meg tüntetéseket szervezgetni.
Lépést kell tartani és át kell alakítani az üzletet.
Azért, mert a mostani "taxis rendszert" nem a taxisok üzemeltetik, hanem független cégek. Akik nagyon is jól kaszálnak azzal, hogy kvázi 1 db telefonközpontot és egy filléres weblapot kell üzemeltetniük minimális költséggel és ezért legombolnak 50-100e-t minden egyes taxisról.
Maguk a sofőrök meg nem a nyugalmazott akadémikusok közül kerülnek ki (ez igen jól látható is a napok nyilatkozataiból), tehát önállóan életképtelenek.
Magyarul:
Ugyan miért alakulnának át a jelenlegi vállalatok valamire, ami nekik drágább de legalább kevesebbet kereshetnek vele? Mennyivel egyszerűbb hagyni mindent, ahogy van és uszítani az ostoba hiénákat, hogy a gonosz Uber meg a gonosz szabott tarifák...
Érdekes, kb. 100 ft-ot esett az üzemanyag ára mióta bevezették BP-en a 280 ft-os km díjat. És állítólag még most sem éri meg taxizni - akkor mi volt 450 ft-os gázolajnál?!
Meg lehetne csinalni, csak az elso az, amit most nagyon helyesen elkezd a kormany, hogy az uberes soforok is adozzanak tisztessegesen. Akkor mindjart rajonnek majd hogy megse annyi az annyi, meg hogy ha rendesen leadozzak amit kernek, akkor abbol kb a benzin se fog kijonni.
Ha ez a versenyelony megszunik, akkor mar kialakulhat egy "szakmaibb, profibb" meg egy "amator" agazat.
Most is vannak a taxitársaságoknak appjai, eddig is voltak, eddig is tudtál azzal taxit rendelni.
"látni melyik van a legközelebb stb. "
Nem tökmindegy melyik van közelebb? Van egy fix kiállási díj, ami akkor is annyi, ha a Bécsi út 210-ből megy érted a taxi az Üllői 327-re.
Most sem a világvégéről megy a taxi.. :)
Ma egységes ár van Budapesten. Ezt a fővárosi közgyűlés szabályozta így, az országos taxirendeletben nincs ár megszabva, szóval ezzel felesleges a kormányhoz fordulni.
"A taxitársaságok miért nem alakítják át a rendszerüket Uberhez hasonlóvá?"
Mert a hatályos jogszabályoknak így tudnak megfelelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!