Üdv. Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy autot. Elmentem, hogy átirassam a nevemre. De az okmányirodában közölték, hogy nem lehet átírni. Mivel a kocsi üzembentartójára rá terheltek egy gyerektartás tartozást?
Az üzembentartónak semmi köze a kocsihoz. Az ő tartozását nem tehetik rá.
De láttam már cifrát. Járj utána, és vetesd le a jogtalan foglalást. Ha kell a kocsi. Vagy vásároltasd vissza az eladóval.
(én a NAV-val küzdöttem hasonló miatt, valamival több, mint 1 hónap volt, mire átírattam).
Ez fura, mert üzembentartó, aki fenntartja az autót. Üzembentartónak és tulajnak egyeznie kell, hogy ráterhelhessék. Vagy félretájákoztattak és tulajt akartak mondani, ebben a szituban az eladó nem tájékoztatott téged. Vagy megint fantazmagórikus a magyar ügyintézés.
Először azt nézd meg az adásvételin, hogy a tulaj és üzembentartó egy azon személy e. mert ha igen, akkor meg is van a bibi. Ha nem, akkor kezdődnek a gondok.
Sok sikert és kitartást.
1-es vagyok.
Azért tudnak csodákat művelni a bürokráciában.
Vettem egy autót, ami az előző tulajnál 1 évig volt. Kereskedőtől vettem, így volt egy plusz kör. Az okmányirodában mondták, hogy nem írják át, mert foglalás van rajta. De nem a tulajé (nálam volt a törzskönyv, forgalmi, minden), hanem az előző tulajé.
SZóval a NAV foglalás már az előző adás vétel után került rá. A srác, akié volt eőttem, nem is tudott az egészről semmit.
Küldözgettek az okmányirodák meg a NAVosok mindenfelé, mindenki a másikra mutogatott, mire sikerült találni egy illetékest, aki leveszi a foglalást, amit rá se tehettek volna, hisz már nem az volt a kocsi tulaja, aki tartozott a NAV-nak.
SZóval azért írom, lehet, nálad is valami ilyen van, hogy az üzembentartó sara rákerülhetett a kocsira.
Mert jogilag lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!