Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha 2 éve már jártam KRESZ...

Ha 2 éve már jártam KRESZ tanfolyamra, de jogosítványt nem szereztem, akkor ha elkezdem a jogsit megint be kell irakoznom KRESZ tanfolyamra?

Figyelt kérdés
Régebben elkezdtem a KRESZt, voltam tanfolyamon, levizsgáztam sikeresen, de sajnos nem folytattam. Úgy tudom, hogy az el is évül 1 év alatt. Ha most ismét elkezdeném, akkor a tanfolyamot is végig szükséges ülnöm/e-learningre befizetni, vagy elég csak a KRESZ vizsgára jelentkeznem? (És mondjuk otthon megtanulnám magamtól, mert azért egy tanfolyam nem kevés pénz és így tudnék spórolni rajta 20-30ezret)

2016. jan. 18. 19:15
 1/5 anonim ***** válasza:
A tanfolyam árát mindenképpen ki kell fizetned, addig nem engednek vizsgára. Újra kell kezdened mert elévült.
2016. jan. 18. 19:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2016. jan. 18. 19:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Azt esetleg tudja valaki, hogy az orvosi alkalmassági az meddig jó? KRESZ vizsga előtt azt mondta az autósiskola, hogy meg kell csinálnom. Elmentem a dokihoz, fizettem, és úgy rémlik hogy sokáig jó. Viszont beadtam az oktatónak. Azt is újra kell csinálnom, vagy megvan még náluk és elkérhetem?
2016. jan. 18. 19:25
 4/5 anonim ***** válasza:
A KRESZ vizsga két év alatt évül el! A két évet pedig a legutolsó sikeres vizsgától számítják, nem a tanfolyam kezdetétől. Ha nem telt el két év a vizsgád óta, és sikerül az elévülés előtt befejezni a vezetést, akkor lehet esélyed új tanfolyam és vizsga nélkül jogsit szerezni.
2016. jan. 18. 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:

A sikeres KRESZ vizsga napjától számítva, 2 éven belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenni...

Ezt szigorúan veszik, nem lehet kicsúszni a határidőből, úgy kell kalkulálni.

Ha már lejárt a 2 év, nincs min gondolkodni, de ha még nem járt le, akkor is mérlegelni kell, hogy a hátra lévő idő elég lesz-e a sikeres vizsgához.

Kellemetlenül érinthet anyagilag, ha kifizetsz, levezetsz 30-40, de a vizsga nem sikerül a határidőn belül.

Az új tanfolyamon ismét kötelező lesz a 30 óra vezetés is, ahhoz képest a többi kiadás elenyésző.

Az orvosi alkalmassági érvényességi ideje rajta van a dukumenten, amíg le nem jár, elfogadják az NKH-nál és az okmányirodában is.

Az érvényességi idő miatt lehet érdemes új alkalmassági csináltatni, főleg, ha pl. 5 évre adták meg az alkalmasságit - mire megkapod a jogosítványt, az már csak 2 évig lesz érvényes.

2016. jan. 18. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!