Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha valakinek megvan a B+E...

Ha valakinek megvan a B+E jogsija, és megakarja csinálni a C+E-t annak elég csak megcsinálni a C-t vagy akkor külön megkell csinálni C-re is és E-re is?

Figyelt kérdés
2016. jan. 2. 15:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Meg kell csináld külön a C-re is, és akkor az érvényes lesz mindenre, a D-re is.
2016. jan. 2. 15:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Így van, a C+E tanfolyam számít a "sima" E tanfolyamnak, ha ez megvan, akár a később szerzett D mellé is automatikusan jár a D+E.

Meg amúgy azért valljuk be, oké, megvan a B+E-d, de nem tanultad, hogy fékez egy nyerges szerelvény stb. Kicsit komolyabb az annál, mint hogy felakasztasz egy utánfutót.

Illetve ha nem így lenne, sima C-s tanfolyammal (+korábbi B+E-vel) azért egyedül elkezdeni C+E-vel vezethető szerelvénnyel menni a forgalomban... Azt azért meg kell tanulni. Ennyi erővel minek D kategória, hiszen a busz műszakilag majdnem egy teherautó! É mégis más, eleve vagy másfél méterrel hátrébb van a kormányzott tengely stb. - más, ezért nyilván külön kategória, külön tanfolyam.

2016. jan. 2. 15:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Mint előttem írták, a B-vel vontatott E kategóriás duplatengelyes büfékocsi, vagy csónakszállító, esetleg nagyobb lószállító, és egy igazi nyerges pót, vagy rendes pótos szerelvény vontatása közt ég és föld a különbség...ezt nem kell szégyellni, sosem tudhatod, milyen jó ajánlatot hoz a sors, de ott állsz megfürödve, mert még nem vezettél pótos szerelvényt...az ajánlat meg annyi pénzt hozna, hogy vétek visszautasítani..

...szóval gyúrj az E-re is...jogilag elég a C, de saját egód miatt...tudod...az a legfontosabb(meg a szembejövő)

(itt vizsgáztam E-re úgy, hogy mentünk egy kört a vizsgabiztossal, oszt jónapot. A sors kegyelméből távol Európától kaptam (irodai)munkát. Egyszercsak szóltak, hogy nekem kellene elvinni egy vadonat új szerelvényt egy másik országba(mert oda kiváltottam a nemzetközit)... szemem sem rebbent, pedig nagyon meijedtem... szólni nem lehetett, irány az ezer kilométerre lévő város.

Gond nélkül sikerült.

úgyhogy ne spórolj a gyakorlással.

2016. jan. 2. 17:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Külön kell megcsinálni a C után az E-t is.

Ha megfordítod a jogsidat, akkor láthatod is rajta, hogy külön kategória bejegyzés tartozik a B+E és a C+E kategóriához.

[link]

2016. jan. 2. 20:09
 5/5 anonim ***** válasza:
A D+E kategória is külön sor, mégis beírják automatikusan, ha van C+E-d, és van sima D-d is. Ha később szerzel D-t, és már van C+E-d, automatikusan a D+E is beíródik.
2016. jan. 4. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!