Szerintetek ezt hogyan lehetne megcsinálni? Milyen program kellene hozzá hogy ezt elrejtsem? Van valakinek ötlete?
Sziasztok!
Úgy tudom, hogy ha egy bizonyos eszköz rácsatlakozik egy wifi hálózatra akkor azt a router beállitásaiban meg lehet nézni, hogy mikor milyen eszköz csatlakozott rá.
Én nem szeretném hogy lássák azt ha rákapcsolódok mobillal vagy egyéb eszközzel(pl router, tablet)..
Ezt kellene valahogyan elrejteni...
Szia.
Szerintem az ötleted, szinte kivitelezhetetlen és megvalósithatatlan.
Két lehetetlennek tűnő módszer (persze mindkét módszer megvalósitható) :
1. Saját firmware-t írsz a routerre amelyben vagy az eszközök neve alapján, vagy az eszközök MAC cimei alapján a saját frirmware-t úgy irod meg, hogy kihagyja az eszközeidet és ne jelenitse meg őket.
Utánna már csak rá kell töltened a a saját firmwarédet a routerre és kész is vagy, nem látszanak az eszközeid.
Ha más routerén akarod ezt eljátszani, akkor arra a routerre is fel kell tölteni a módositott firmwarét (ami szerintem nem megoldható)
2. Esetlegesen megpróbálhatod még a MAC klónozást és a gépnév átirását (ha van hozzáférésed a routerhez) akkor a routerről szedett mac cimmel és a hozzá tartozó gépnév átirásával próbálkozhatsz a routerre lépni (a saját eszközödön átirod a mac cimet és a gép nevet), ekkor úgy fog látszani mintha más nevében jelentkeznél be (ezzel meg az a baj, hogy valószinűleg hibát dob a router annál a felhasználónál aki másodjára jelentkezik be ugyanazzal a MAC cimmel és gép névvel)
Szerintem felejtős a dolog.
Üdv.
Tudom, de félek h megnézik h rácsatlakoztam a wifijükre ès akkor minden bajuk van...
Ezért akarom elrejteni a telomat(h ne lássák mikor csatlakozom és a routeremet)
A szomszéd wifijét lopod, vagy szüleid tiltottak el a nettől?
Tudod, van egy olyan dolog, hogy illem. Meg tisztesség. Ha más nem akarja, hogy a netjét használd, akkor nem az a megoldás, hogy mindenféle trükkel megpróbálod kijátszani, mert azért akár még fel is jelenthetnek.
(Mondjuk nem értem, miért nem védik le normálisan?...)
Egyébként meg párszáz forintért már lehet mobil netet előfizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!