Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Honnan tudom, hogy én vagyok...

Honnan tudom, hogy én vagyok a védett utvonalon?

Figyelt kérdés
2010. márc. 23. 16:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Kereszteződések előtt táblával van jelezve az is ha elsőbbséged van, az is ha elsőbbséget kell adnod.
2010. márc. 23. 16:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban védett (fő-) útvonalon haladsz, az ki van táblázva. ("Főútvonal" táblával.) Ha ilyen tábla nincs, akkor az nem védett útvonal, csupán lehet, hogy minden kereszteződésben neked van elsőbbséged. Utóbbi esetben nem védett az útvonal, amin haladsz, ekkor éléről kell felismerni a betorkolló utcák végén lévő táblákat. Ez persze nehezebb.
2010. márc. 23. 17:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Így van: vagy a "Főútvonal" tábla, vagy a háromszög alakú másik jelzi, hogy védett útvonalon haladsz. Ha egyik sem, akkor be kell nézni a keresztutcákba: az elsőbbségadásra kötelező táblák formája olyan, hogy semmi mással nem összetéveszthetőek, még hátulról nézve sem.
2010. márc. 23. 17:04
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Ha a keresztező utcába kivan téve mondjuk az elsőbbségadás kötelező tábla, akkor nekem a kereszteződés előtt megfelelő távolságra ott van a kereszteződés alárendelt úttal.Ne hogy már nekem a keresztező utcába kitett táblák élét kelljen figyelnem.
2010. márc. 23. 17:12
 5/13 A kérdező kommentje:
és honnan tudom , hogy nekem van elsöbségem?
2010. márc. 23. 17:18
 6/13 anonim ***** válasza:

"Ha a keresztező utcába kivan téve mondjuk az elsőbbségadás kötelező tábla, akkor nekem a kereszteződés előtt megfelelő távolságra ott van a kereszteződés alárendelt úttal."

álmodik a nyomor :)

2010. márc. 23. 17:26
 7/13 anonim ***** válasza:

utolsónak igaza van. Az idézett hozzászólás nem igaz.

De amit többen írtak, az igaz, én is úgy szoktam megállapítani, amikor nem vagyok képben.

2010. márc. 23. 18:29
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

"álmodik a nyomor:)"

Miért hol laksz mucsajröcsögén?Ellopták a cigányok az áluminyíum táblát?

2010. márc. 23. 19:11
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha pl. megyek egy aszfalt úton és mindenhonnan földutak torkollana bele (de tábla nélkül), szóval nekem van elsőbbségem, akkor minden jelzés nélkül jöhet egy jobbkezes utca (pl. egy másik aszfaltos). Mert ha nekem van elsőbbségem, akkor megyek 50-el, és egy ilyet nem lehet észrevenni, hogy eddig nekem volt elsőbbségem és hirtelen jön egy másik ugyanilyen út. Ilyen esetben kirakják az X-et vagy minden további nélkül jöhet egy jobbkezes utca jelzés nélkül?
2010. márc. 23. 19:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

utolsó: egyenrangú útkereszteződéseket jelzik a háromszög táblában az x-szel. Ez így van.

De a keresztutcákban, amiknek elsőbbségadási kötelezettségük van, a védett útvonalon nincs tábla. Illetve vannak ilyen helyek, ahol ki van téve, általában országúton láttam ilyet, de városban, legalábbis Szegeden én nem nagyon láttam - vastagon a védett útvonal, keresztben meg az alárendelt aminek elsőbbségadási kötelezettsége van - táblát.

Szóval szerintem nem kötelező. Ennyi erővel a Stop táblás utcát keresztező védett útvonalra is kitehetnék, de arra is számos példát tudnék Szegeden.

Kérdező: onnan tudod hogy védett útvonalon vagy, hogy nem övezetben vagy, illetve nincs kitéve az X-es tábla, továbbá ha tábla jelzi, hogy védett útvonalon közlekedsz.

2010. márc. 23. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!