Szerintetek jogos-e ezért 10000 Ft büntetés?
Az, hogy te figyelmetlen voltál nem mentség, ahogy jóhiszeműséget sem lehet szerintem ebben az esetben emlegetni. Mivel a közlekedési és parkolási morál a béka segge alatt, ezért még 10.000 Ft-os büntetés sem sok, mert így nincs elég visszatartó ereje. Látod, te is lesz/rod, kifizeted és ugyanúgy beállsz máskor, eszedbe sem jut, hogy te hibáztál.
Kétélű dolog ez, egyrészt ilyenek az autósok, másrészt ilyenek a szolgáltatók.
Azok a parkolók a Polgármesteri Hivatal kedvezményezettjei részére vannak fenntartva! Minden fontosabb helyen vannak ilyen kiegészítő táblák, mert bárhova mennek a vezetők, ne kelljen fizetniük, (ők a kedvezményezettek) mert a fizetésükből nem telik parkolóra.
A magyarországi parkolóhelyzet gyönyörű tükörképe a hazai mocskos valóságnak: "megválasztottjaink" rendeletekkel bástyázzák körül a vélt jogaikat: elsődleges szempont, hogy nekik sehol semmiért ne kelljen fizetni, de mindenütt legyen (VIP) helyük. A büntetés tehát jogszerű, de minősíthetetlenül primitív, etikátlan és szánalmas!
A helyedben azért utána néznék annak, hogy a jogszabályokban megfogalmazott kritériumok alapján van-e kitáblázva az adott hely?!
Szerintem - ha az a cél hogy csak a "nagyvezetők" parkolhassanak egy adott helyen, azt úgy kell(lene) kitáblázni, hogy egy tiltó tábla, alá kiegészítésül: kivéve DMJV engedélyével.
Amit te írsz, azt nem tudom kategorikusan minősíteni... (de biztos vannak rá jól-fizetett "szakemberek"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!