Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek jogos-e ezért...

Szerintetek jogos-e ezért 10000 Ft büntetés?

Figyelt kérdés
Debrecenben parkoltam ma az egyetem főépülete mellett a Nagyerdei körúton. Fizető parkoló, óránként 180 Ft. Vettem jegyet az automatában 11:03-tól 16:12-ig. Beraktam a szélvédő mögé. Kb 15:20-ra értem vissza és egyből kiszúrtam a kis cetlit a szabálysértési helyszíni bírságról. Fél perc múlva jött egy pár, ők mobillal parkoltak, de ezt ők is megkapták. Gondoltam hogy egy bunkó közterület felügyelő hülyére akar venni, ezért elkezdtem keresni, hátha megtalálom, de nem jártam sikerrel. Felhívtam a Debreceni Közterület Felügyelet ügyfélszolgálatát. A gépi hang és egy átkapcsolás után tudtam is beszélni egy kedves és türelmes hölggyel, aki a büntetési sorszám bemondása után felvilágosított. Aholállok, oda nem érvényes az automatánál vásárolt jegy, mivel DMJV parkoló. És valóban az egyik parkoló tábla alatt közvetlenül fehér alapon fekete betűkkal ki van írva, hogy DMJV PH engedélyével. Azaz Debrecen megyei jogú város betűszava. Csak hát piszok nehéz észrevenni ezt a kis táblácskát, mert egyrészt jóval kisebb mint egy közlekedési tábla és jóval szemmagasság felett van Autóból nézve meg még rosszabb. Van rajta egy kis nyíl, hogy ettől jobbra DMJV, balra meg gondolom DV Parking Kft, amit az automatában vettem. Egy placc, semmi elválasztó, csak ez a kis tábla. Ha 2 méterrel odébb parkolok semmi gond nem lett volna. Nos ez 10 000 Ft lesz, és a csekket és a tájékoztatót kipostázzák majd. Mondtam hogy egye fene kifizetem, de tegyenek már ide nagyobb táblát, hogy más ne járjon így. Ezt persze nem lehet, mert külön jogszabály szabályozza - röhej. A "normális" parkolóban a bliccelés 2000 Ft környékén volt 15 napon belül. Ez meg TÍZEZER!!!!! Ergo buktam a parkolójegyet, mert ide nem volt érvényes + 10 000 Ft. Az hogy volt még számos üres hely a DMJV parkolóban, vagy az hogy jóhiszeműen jártam el, senkit nem érdekel. Na ezért is húzok vissza szombaton Németországba dolgozni. Ott volt egy időtúllépésem és kaptam egy figyelmeztetést :)

2015. nov. 3. 23:27
 1/8 mikeXxX ***** válasza:
100%
Sajnos mindenféle indokkal lehúznak minden bőrt az autósokról (meg másokról is )Magyarországon . Csak egy valamit hozzátennék míg Magyarországon az átlagkereset kb 150000 ft és a büntetés 10000ft ahogy mondod addig ez Németországban 2000 euró az átlag kereset és 10 euró a büntetés Na én is amint lejár a lakáshitelem (2 év még sajna és egyéb dolgok ) Húzok vissza Németbe én is :D Nem tudom emlékszel e a reklámra Magyarország így szeretlek :D
2015. nov. 3. 23:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Hiába megkérdőjelezhető, hogy mennyire etikus ez így, de ettől még nem lehet belekötni. Értelemszerűen illene kitenni jól látható és feltűnő helyre a figyelmeztetést, de akkor nem lenne miért beszedni a büntetéseket...
2015. nov. 3. 23:55
 3/8 anonim ***** válasza:
17%

Az, hogy te figyelmetlen voltál nem mentség, ahogy jóhiszeműséget sem lehet szerintem ebben az esetben emlegetni. Mivel a közlekedési és parkolási morál a béka segge alatt, ezért még 10.000 Ft-os büntetés sem sok, mert így nincs elég visszatartó ereje. Látod, te is lesz/rod, kifizeted és ugyanúgy beállsz máskor, eszedbe sem jut, hogy te hibáztál.

Kétélű dolog ez, egyrészt ilyenek az autósok, másrészt ilyenek a szolgáltatók.

2015. nov. 4. 07:10
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
"A "normális" parkolóban a bliccelés 2000 Ft környékén volt 15 napon belül".....igen,vagy 10-12 évvel ezelőtt.....
2015. nov. 4. 07:27
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
Jogosnak jogos a büntetés. Csak nem etikus. De ez nem lesz érv a hatóságok előtt. Amit tehetsz az annyi, hogy felhívod a figyelmüket erre az anomáliára és véletlenül elküldöd a levelet egy-két regionális lap és hírportál szerkesztőségének, meg a Magyar Autóklubnak, hátha valaki kicsit ráfekszik az ügyre.
2015. nov. 4. 07:34
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Azok a parkolók a Polgármesteri Hivatal kedvezményezettjei részére vannak fenntartva! Minden fontosabb helyen vannak ilyen kiegészítő táblák, mert bárhova mennek a vezetők, ne kelljen fizetniük, (ők a kedvezményezettek) mert a fizetésükből nem telik parkolóra.

A magyarországi parkolóhelyzet gyönyörű tükörképe a hazai mocskos valóságnak: "megválasztottjaink" rendeletekkel bástyázzák körül a vélt jogaikat: elsődleges szempont, hogy nekik sehol semmiért ne kelljen fizetni, de mindenütt legyen (VIP) helyük. A büntetés tehát jogszerű, de minősíthetetlenül primitív, etikátlan és szánalmas!

2015. nov. 4. 08:17
 7/8 anonim ***** válasza:
17%
Húzzál is vissza Németországba, jó helyen vagy te ott.
2015. nov. 4. 12:49
 8/8 anonim ***** válasza:

A helyedben azért utána néznék annak, hogy a jogszabályokban megfogalmazott kritériumok alapján van-e kitáblázva az adott hely?!

Szerintem - ha az a cél hogy csak a "nagyvezetők" parkolhassanak egy adott helyen, azt úgy kell(lene) kitáblázni, hogy egy tiltó tábla, alá kiegészítésül: kivéve DMJV engedélyével.

Amit te írsz, azt nem tudom kategorikusan minősíteni... (de biztos vannak rá jól-fizetett "szakemberek"...

2015. nov. 4. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!