Ausztriából kaptam pénzbüntetést közlekedési kihágásért. A az lenne hogy mit tud tenni ha nem fizetem be. Hogy megy ez a gyakorlatban?
Engem egyszer lefényképeztek Bécsben, olyan 70-nel mentem véletlenül lakott területen belül (ráadásul IG-L, vagyis a levegő szennyezettségének alacsonyan tartása miatt is volt a korlátozás). Azelőtt pár nappal Svájcban, Basel környékén is fényképeztek egyet, akkor olyan 55-tel mentem lakott területen belül.
Ezek olyan 3 éve voltak, de még nem kaptam semmit, pedig nagyon vártam, hogy most mi lesz. Pedig is voltam ezekben az országokban, még rendőr is igazoltatott az eset után mindkét országban, és még csak meg sem jegyezték, hogy gond lenne.
Szóval én úgy gondolom, hogy reménykedhetsz, mert valamiért nem megy túl flottul a külföldi rendszámú autók ellenőrzése. Mindenesetre ha kapsz büntetést (vagy már meg is kaptad kézbe), akkor jobb, ha befizeted. Az én esetem annyiban más, hogy én hivatalosan nem is tudom, hogy mi van, nyilván nem fogok önként befizetni egy tetszőleges összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!