A most induló ÖSSZES kresz tanfolyam olyan már, hogy egyben van a rutin és forgalmi vizsga? Ez hogy valósul meg gyakorlatban? Irtok nekem tapasztalatokat?
Nem tiszta ez a kérdés. A KRESZ tanfolyamnak semmi köze a rutinhoz, de még csak a gyakorlati részéhez sem. Az a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti tanfolyam.
Ha a KRESZ tanfolyam megvan és a vizsga is belőle akkor mehetsz gyakorlati oktatása. Ami x órából és egy vizsgából áll. Az órák elején többnyire rutin pályára viszik az oktatók először a tanulókat. Aztán ha az már tudja hogy melyik a fék és a gáz akkor irány a forgalom. De a rutinpályán eltöltött órák száma már nincs meghatározva.
Én most tanulok vezetni, úgyhogy elég sokat tudnék róla írni.
30 órát kell vezetni a forgalomban, utána lehet menni vizsgázni. A rutin vizsga megszűnt, már nincs ilyen külön. Ennek ellenére általában kiviszik a tanulókat a rutinpályára, mert ott könnyen meg lehet tanulni szlalomozni, az Y megfordulást, a parkolást, tolatást stb. Parkolásnál meg mondjuk inkább egy bójának menj neki, mint a forgalomban egy autónak. :D Aztán pár óra után már mennek a forgalomba. :)
Ahogy én beszélgettem az oktatómmal, megértem, hogy megszűnt a rutinvizsga. Ha abból indulok ki, hogy miket csináltam a rutinpályán, ezeket a forgalomban is tudnom kell. A szlalomozás a párhuzamos parkolás alapja, az Y megfordulást meg lehet csinálni a forgalmi vizsgán is egy nem túl forgalmas úton. A rutin vizsgás parkolásnak megint mi értelme van, amikor a forgalmi vizsgán is kell úgy is parkolni, ráadásul 2 autó közé. Elég valószínű, hogyha 2 autó közé be tudok állni jól, akkor a 4 bója közé is be tudok. :D
Én örülök, hogy már nincs rutinvizsga, legalább megkíméltek plusz egy vizsgadíjtól minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!