Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem megy? Miért nem...

Miért nem megy? Miért nem tudok vele normálisan elindulni?

Figyelt kérdés

Most lett meg a jogsim mindenem elsőre és most jön az hogy aki tud vezetni annak mindegy milyen kocsit vezet szöveg de mivel én dízelen tanultam most az itthoni benzines autóval elindulni sem tudok nemhogy így a városban vezetni..... tudom már a mérlegállás kell egyik barátom mondta de nekem ilyet sosem tanítottak.... Ez teljesen elvette az önbizalmamat hogy eddig ment minden aránylag szépen most meg még kezelni sem tudom a kocsit.. Fog ez menni valaha vagy nem illetve hogy csináljam hogy ne fulladjak le vagy 20x egy garázsból való kiálláskor vagy egy sima elindulásnál??? Annyira el vagyok keseredve mindig is vezetni akartam most meg annyira nullán vagyok hogy már félek vagy nem is félelem de van bennem valami amitől feláll a hátamon a szőr ha tudom hogy vezetni kell. Ezt le lehet győzni vagy már veszett ügy??

Normális segítő válaszokat kérnék köszönöm.

2015. aug. 12. 20:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kedves utolsó!! Nálam az a baj hogy rossz oktatóm volt ebből is következik a rossz pedálhasználatom...... az elején nagy örömmel vágtam bele ebbe az egészbe aztán úgy az 5. órától ez az öröm gyötrelembe ment át annyira de annyira nem akartam vezetni majd vizsga előtt kicsit jobb lett viszont innentől kezdve az itthoni csalódások miatt már kialakult bennem hogy nekem ez nem megy még ha próbálom sem... Gyakoroltam egyik haverommal ő tényleg jól magyarázott vele egyszer sem fulladtam le elmehetne oktatónak is akár viszont ha a családommal vagy más előtt kell nem jön össze főleg ha emelkedőn kell indulni.
2015. aug. 28. 14:43
 12/18 anonim ***** válasza:
akkor viszont kérj fel egy másik, normális oktatót. rengetegen vállalnak jogsis vezetést.
2015. aug. 28. 15:18
 13/18 A kérdező kommentje:
10-es válaszoló azt megkérdezhetem hogy az oktatód az elmondta hogy kell-e gázd adni mielőtt engeded fogáspontig a kuplungot vagy hogy kell?? Mert nekem azt oktató annyit mondott csak engedjem a kuplungot és elindul.... persze csak az itthoni benzines meg nem!!
2015. aug. 28. 22:55
 14/18 anonim ***** válasza:

"10-es válaszoló azt megkérdezhetem hogy az oktatód az elmondta hogy kell-e gázd adni mielőtt engeded fogáspontig a kuplungot vagy hogy kell?? Mert nekem azt oktató annyit mondott csak engedjem a kuplungot és elindul.... persze csak az itthoni benzines meg nem!!"

hát ez az, hogy a dízeles tanulókocsin nem kellett. bár ott is mindig mondogatta, hogy adjak gázt, felejtsem már el a tanpályás elindulást, de azért megvoltam nélküle.

amúgy fogáspintig nem kell gázt adni, amikor fogásponton megtartod, akkor kell kicsi gázfröccs, éppen hallható gáz, és ahogy onnan felengeded lassan a pedált (nem leugrani róla! nagy hibám volt :)), közben lassan vele egyszerre nyomod be a gázt.

ezt így baromi nehéz elmondani, leírni... vagyis nem nehéz, csak szerintem nem érthető. de amikor az az ember ült ott mellettem, aki megtanított egyáltalán az úton megmaradni a kocsival, az ő szájából teljesen értelmesnek tűnt. na meg egy oktató máshogy magyaráz. nem azt mondja, hogy mit és hogyan kellene csinálni, hanem hogy AZ amit csinálsz, az HOL, melyik pontban rossz, és HOGYAN tudnád javítani.

mondom, simán ilyeneket is beszólt, hogy csak 2 mm-t nyomjam vissza a pedált... na ezt így a neten senki nem fogja neked elmondani. de ezt anyu, apu, cimbora sem, ha beül melléd.

2015. aug. 29. 10:07
 15/18 anonim ***** válasza:
Ezt úgy sem tudja megtanítani neked senki, hanem gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni kell.
2015. aug. 29. 11:06
 16/18 A kérdező kommentje:
És emelkedőn kézifék nélkül hogyan kell??
2015. aug. 30. 22:27
 17/18 anonim ***** válasza:

én azt nem tudom, hogy kézifékkel hogy kell. Már nem is nagyon tanítják-

a kuplung és a gáz finom összhangjával kell ott is elindulni, amúgy pedig fogási ponton tartva a kuplungot tartod meg a kocsit.

2015. aug. 30. 22:47
 18/18 anonim ***** válasza:

Nagy ördöngösség hogy kitaláld, hogyan kell kézifékkel elindulni :)

Amúgy ha nagyon gyenge benzines autó van, akkor eleinte ajánlott, hogy kézifékkel indulj el, mert mint mondod, nem megy még jól a kuplungkezelés, így pedig simán hátragurulsz egy emelkedőn, aztán csinálsz egy szép balesetet. Kézifékkel sokkal biztosabb a dolog, sokszor csinálják régi sofőrök is.

Egyébként kézifék nélkül: állsz a féken és a kuplungon, kuplungot kiengeded fogáspontig, és mikor érzed, hogy menne az autó, egy pillanat alatt átkapod a jobb lábad a gázra. De ha nem csinálod elég gyorsan és ügyesen, akkor simán lefulladsz, vagy hátragurulsz. Dízeles autó van amelyik megtartja magát nagy emelkedőn csak úgy, hogy csúsztatod a kuplungot gáz nélkül, de egy gyengébb benzines nem.

2015. aug. 31. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!