Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Régi vonatok! Hova tüntek?...

*Glissade* kérdése:

Régi vonatok! Hova tüntek? Ugye, hogy mennyivel hangulatosabb volt azokon utazni mint a mostaniakon?

Figyelt kérdés
2015. júl. 29. 15:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

A régi vonatok (40-50 éves BHV kocsik) ma is köztünk járnak, csak áthelyezték őket, illetve felújították. Pestiként klasszikus kék személykocsikat ma is láthatsz a Köki-Kunszentmiklós vonalon. Felújított változatok (piros csíkos, automata ajtós) az összes pesti elővárosi vonalon közlekednek.

És akkor a lényeg: nem ugye. Nem volt jobb. Mind kényelem, mind biztonság szempontjából rosszabbak a régi kocsik.

2015. júl. 29. 15:10
 2/12 anonim válasza:
haladni kell a korral, a mai modern vonatok ezerszer jobbak. ahol én lakok (Békés megye környéke), a mai napig a régi vonatok vannak, és hidd el, nem jó
2015. júl. 29. 15:38
 3/12 A kérdező kommentje:
A döcögés, a bőrülés (vagy szövet), a hang, a mini wc, a kézi ajtó, a magas lépcső, nézelődés a tájban, a kék vonat adja igazán azt a vobattal járó szabadságérzetet!
2015. júl. 29. 15:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron 500 fok, télen hűvös. Én megértem, hogy ha évente kétszer vonatozol, akkor mindegy, de aki naponta használja, annak jobb az alacsonypadlós.
2015. júl. 29. 16:04
 5/12 anonim válasza:
74%
a "nézelődés a tájban" dolgot kivéve az összes, amit felsoroltál, rossz:D
2015. júl. 29. 16:09
 6/12 A kérdező kommentje:
Természetesen évente kétszer vonatazok. ;)
2015. júl. 29. 21:13
 7/12 anonim ***** válasza:
65%
Igen, jobb volt. Hangulatosabb volt, igaz, hogy zajosabb is, de megérte. A mai vonatok teljesen egysíkúak, unalmasak, nem igazán jó, hogy teljesen egy térben van üvöltő kiskölyök - akivel a tisztelt szülője nem foglalkozik -, krákogó, fogát szívó idős, "zenebolond" fiatal.
2015. júl. 29. 23:12
 8/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, hogy tetted fel a kérdést?

Ültél a SZÁMÍTÓGÉP előtt, ami az INTERNETRE van kötve, és egyszerűen beírtad ide a fórumba? Ez így nem az igazi, nincs benne semmi régi jó érzés.

Tessék szépen petróleumlámpa fényénél mártogatós lúdtollal leírni egy darab papírra, majd elküldeni egy postagalambbal az oldalt működtető cég címére, hogy másolják be ide a fórumba. Csak így az igazi.

Remélem érthető volt a vonatokkal kapcsolatban is.

Vasúti átjáró közelében lakom. Tudod, nem hiányzik az állomásról kihúzó lógó belű Csörgő Pielstick motorjának a hangja, és az azt követő tadamm-tadamm, még késő este vagy kora hajnalban is. Észrevenni, ha valami modern motorvonat jön: halkabb mint a 6-os villamos "félgőzzel", elsuhan, volt nincs, senkit nem zavar.

2015. júl. 30. 00:29
 9/12 anonim válasza:
utolsó, nagyon adom a választ :DD
2015. júl. 30. 10:39
 10/12 A kérdező kommentje:

Én Szombathelyre mentem régi vonattal (az egyetlen kêk vonat volt az egész állomáson) és úgy örültem, hogy azt kaptam! :D

Szuper volt!!!!

Imádom a régi vonatokat!

Míg ha máshova megyek mindig új vonat jön, amellyeken hideg van (légkondi), olyan mint egy villamos... nem öröm az utazás.

2015. júl. 31. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!