Régi vonatok! Hova tüntek? Ugye, hogy mennyivel hangulatosabb volt azokon utazni mint a mostaniakon?
A régi vonatok (40-50 éves BHV kocsik) ma is köztünk járnak, csak áthelyezték őket, illetve felújították. Pestiként klasszikus kék személykocsikat ma is láthatsz a Köki-Kunszentmiklós vonalon. Felújított változatok (piros csíkos, automata ajtós) az összes pesti elővárosi vonalon közlekednek.
És akkor a lényeg: nem ugye. Nem volt jobb. Mind kényelem, mind biztonság szempontjából rosszabbak a régi kocsik.
Kérdező, hogy tetted fel a kérdést?
Ültél a SZÁMÍTÓGÉP előtt, ami az INTERNETRE van kötve, és egyszerűen beírtad ide a fórumba? Ez így nem az igazi, nincs benne semmi régi jó érzés.
Tessék szépen petróleumlámpa fényénél mártogatós lúdtollal leírni egy darab papírra, majd elküldeni egy postagalambbal az oldalt működtető cég címére, hogy másolják be ide a fórumba. Csak így az igazi.
Remélem érthető volt a vonatokkal kapcsolatban is.
Vasúti átjáró közelében lakom. Tudod, nem hiányzik az állomásról kihúzó lógó belű Csörgő Pielstick motorjának a hangja, és az azt követő tadamm-tadamm, még késő este vagy kora hajnalban is. Észrevenni, ha valami modern motorvonat jön: halkabb mint a 6-os villamos "félgőzzel", elsuhan, volt nincs, senkit nem zavar.
Én Szombathelyre mentem régi vonattal (az egyetlen kêk vonat volt az egész állomáson) és úgy örültem, hogy azt kaptam! :D
Szuper volt!!!!
Imádom a régi vonatokat!
Míg ha máshova megyek mindig új vonat jön, amellyeken hideg van (légkondi), olyan mint egy villamos... nem öröm az utazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!