Ha földúton vezetek autót/motort akkor is megbüntetnek?
Még nincs jogosítványom de jó lenne kicsit gyakorolni mert hamarosan elkezdeném. Eddig motort meg csak az udvaron vezettem és valljuk be, az nem olyan jó :D
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha kimennék szántóföldek mellé földutakra gyakorolni és mondjuk arra jön egy rendőr (mert van ahol szoktak járni) akkor megbüntethet? Természetesen lenne velem valaki akinek van jogosítványa és kiviszi, aztán meg hazaviszi a járművet.
Én vidéken élek, a falvakban nem nagyon szokás kutyát sétáltatni. Ha meg mégis valaki kutyát sétáltat azt csak észreveszem és aki mellettem ül nyilván figyelmeztet, esetleg segít az autó irányításában. Vagy ha kocsi jön akár meg is állhatok.
Mellesleg nem olyan utakra gondoltam ahol nagyobb valószínűséggel járkálnak mások is, hanem régi utakra (több 10 kilométeresek amik még régen kötötték össze a településeket) ahol talán csak a vadászok vagy horgászok járnak és nem túl valószínű, hogy bármelyikbe is belebotlok, azok meg kocsival járnak.
Nem egy Lada VFRS-sel akarok százzal száguldozni meg rallizni, hanem egy kis tapasztalatot szerezni, hogy mikorra odakerülök ne legyek annyira béna, hogy még elindulni se tudok vele. Nem értem, hogy ettől miért lennék éretlen gondolkodású...
Kérdező! A kérdésed az volt, vezethetsz-e jogsi nélkül, illetve ezért büntethet-e a rendőr.
A kérdés egyértelműen meg lett válaszolva: nem vezethetsz, büntethet - nem csak téged, de a melletted ülőt is. Pont.
Az összes többi csak mellébeszélés, magyarázkodás, süket duma. A témát rég le kellett volna zárni.
A 9. és 10. válasz pedig azért született, mert értetlenkedsz. Felesleges.
Nyilván kicsi az esély arra, hogy megölj valakit, de tudod a legtöbb baleset azért történik, mert valaki azt hiszi, hogy ebből vagy abból nem lehet baj.
mesélek valamit:
mikor én anno elkezdtem a jogsit, első órán az oktatóm elmesélte ő hogyan járt.
a lányával (16) kimentek a senki földjére a szántőföldek mellé "gyakorolni", mivel oktató volt, és az autó is oktató autó volt, így kevés esély lett volna hogy bármi baj történjen a semmi közepén.
kényelmesen pötyörésztek, mikor szemből megjelent egyszer csak egy rendőrségi terepjáró.
hozzátette hogy még soha életében nem találkozott földes utakon rendőrrel, de szerencséjére pont akkor jöttek mikor a jogosítvány nélküli lánya vezetett.
ráadásul egy szomszédos városból valóak voltak a rendőrök, így még kibeszélni sem tudta magát mivel ismeretlenek voltak.
lényeg, a lányát eltiltották a vezetéstől 2 évre, tehát csak 18 évesen kezdhette el a jogosítvány szerzést, az apját pedig azon kívül hogy bírósági eljárás alá vonták, és kemény pénzekre megbüntették, még majdnem elvették tőle az oktatói szakmát.
a lényeg hogy egy teljesen biztonságos környezetben vezetett a lány, de mégis engedély nélkül.
pont telibe fossák a rendőrök a körülményeket, még örülnek is ha "belebotlanak" egy ilyen lehetőségbe, tudom mert tapasztaltam már hasonlót mennyire embertelen módon járnak el, még ha a idézőjeles munkájukat is végzik.
a másik hogy haverom már gyakorlati vezetésnél járt, nem sok volt neki hátra, 5-10 óra, kiment az apjával szintén a határba vezetni gyakorolni, elkapták.
törölték az addigi összes eredményét, tehát kezdhette újra a kreszt meg minden más, természetesen újra ki kellett fizetnie mindent, plusz egy évre eltiltották a vezetéstől, és 120.000Ft-ot fizetett a rendőrségnek.
engem személy szerint pl azért büntettek meg 25.000Ft-ra, mert a földes utakon motoroztunk hasonló forróságban mint ami a héten volt, és nem mentünk gyorsabban 5-10km/h-nál, levettem a sisakot egy kicsit had szellőzőn a fejem, ésé pont akkor jött a rendőr, szintén a senki földjén a nagy semmi közepén került elő.
szóval minden útra a kresz szabályai vonatkoznak, ami nincs lekerítve és magánterületnek kijelölve.
lehet próbálkozni gyakorlással, de elég drága mulatság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!