Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Benzines autónak van alapjárat...

Benzines autónak van alapjárati sebessége?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha elindultam és már megy az autó akkor ha leveszem még egyesbe a lábam a gázról és a kuplungról akkor megy e magától egy adott sebességgel? Vagy rángat mindenhogyan, ha leveszem a kuplungról a lábam?

2015. máj. 19. 13:21
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Tudom, de gazt ha nem adok akkor megy nélküle is nem? Vissza valtasnal, ha 1-sbe váltok. És a kuplungal tudom szabályozni a sebességet?
2015. máj. 19. 15:47
 12/21 veterán vas ***** válasza:
56%

Hány oldalról fogod még körbejárni ezt a "leveszemealábamakkorrángat" témát?

Már a korábbi kérdése(i)dnél is sikeresen eljátszottad az ostobát, nem kell bizonyítani többször. Megértettük, hogy falábad van, amit gyűszűnyi agy mozgat. A kedvedért el is hisszük.

Miért nem csajozol ilyen szép időben? Vagy abban is olyan béna vagy, mint a kuplung kezelésben? :)

2015. máj. 19. 16:28
 13/21 anonim ***** válasza:
Az, hogy egy benzines autó rángat-e alapjáraton vagy sem a motor nyomatékától függ. Általában a kis benzinesen (de újabban már a kis dízelek is) nem szeretik az alapjáraton gáz nélkül szerencsétlenkedést és rángatnak, fulladnak.
2015. máj. 19. 17:12
 14/21 A kérdező kommentje:

Tisztelt Veterán vas.

Köszönöm a tisztelt válaszodat, most én vissza kérdezek.

Csuda jó idő van kinn, miért nem kinn csajozol? Tán ilyen jól megy, mint ahogy nekem válaszolgatsz? Ja, várj. Nem adtál segítő választ, így talán el puskáztad nem. " Úgy hallottam nem baszol a lakhelyen

Mer' minden lány laktóz érzékeny lesz mikor elsütöd, hogy "van tejem""

2015. máj. 19. 17:37
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem megy alapjáraton 2.ban is. Harmadikban már határán van, de elbírja ha egyenes uton haladok. De csak araszolásnál használom így.
2015. máj. 19. 21:21
 16/21 anonim ***** válasza:

Motortól függ, említett autóval azért az a rángatásmentes indulás nem garantálható.

Értelemszerűen valami nagyobb motornál már van akkora nyomaték alapjáraton is, hogy gond nélkül mozgatja az autót.

2015. máj. 20. 00:34
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem arra gondolok. Hanem, mikor már elindulok. Gurul az autó, és fel veszem a lábam a gázról és a kuplungról. akkor megy e adott sebességgel?
2015. máj. 20. 07:23
 18/21 anonim ***** válasza:
71%

semmilyen auto nem megy ilyenkor "adott" sebesseggel. Az auto vissza fog allni arra a sebessegre, ami az alapjarati fordulatszamnal adodik.

Tegyuk fel hogy alapjaraton 1. sebessegi fokozatban az auto 10km/h-val halad. Ha 25nel veszed le a labad a gazrol, akkor az auto lassulni fog 10ig, majd beall erre a sebessegre.

Hogy ez alatt fog-e rangatni, az sok dolognak a fuggvenye, alapesetben egy modern, igenyesen programozott auto nem fog rangatni.

2015. máj. 20. 08:47
 19/21 JulesTS ***** válasza:
Egy mozgásban lévő autót általában el tud vinni alapjáraton is a motor még akár a kisebb benzinesek is. DE! Sem a motornak, sem a hajtásláncnak nem tesz jót. Alapjáraton kisebb az olajnyomás, gyorsításkor feleslegesen terheled a csapágyakat. Motor típustól és állapottól függően kisebb nagyobb rángatás is van, ami a hajtásláncnak nem tesz jót. Ráadásul ha egy kicsit szeretnél gyorsítani, akkor kis gázadásra is (motor típus és állapot függvényében) bakkecske szerűen megugorhat az autó (akár egymásután többször is mire egyenletes gyorsulásba kezd). Ezt gondolom te sem akarod... Ha 1-esben gurulás közben a fordulatszám kezd az alapjárat közelire csökkenni, akkor érdemes kinyomott kuplunggal gurulni, vagy csúszatott kuplunggal gyorsítani. De majd az oktatód úgy is megmondja, hogy mit csinálj, mert Ő sem akarja, hogy minden egyes tanuló után motor/kuplung/váltó felújítást kelljen csináltatnia...
2015. máj. 20. 09:01
 20/21 A kérdező kommentje:
#18. Erre voltam kíváncsi, köszönöm!
2015. máj. 20. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!