Hová tűntek a ZIL-ek?
Figyelt kérdés
Emlékszem, hogy gyerekkoromban még a 80-as években rengeteg Zil futott az utakon. Szinte nem lehetett úgy kilépni, hogy ne jöjjön egy éppen arra. Emlékszem, hogy mindig megbámultam a furcsa formájukat.
Aztán egyszer csak egy csapásra az összes eltűnt. Már évek óta nem láttam egyet sem. A régebbi teherautók közül azért IFA-t, meg Kamazt tehet látni egyet-egyet, a régebbi egyéb márkákról nem is szólva: Ikarusz, Lada, Trabant. Ezekből még most is rengeteg van. De Zilből egy se. Ennek mi az oka? És mi lett velük. Az országban lévő több ezer ilyen teherautót mind egyszerre szétszedték és beolvasztották, vasúti sín és egyéb vas tárgyak készültek belőlük?
2010. febr. 23. 10:41
1/6 anonim válasza:
Nem tudom, de én is nagyon sajnálom őket, tudom, hogy furcsa ez egy lány szájából, dehát mindenkinek van valami kis bogara... Viszont egy fém makett ZIL-lel enyhítettem az utcai hiányukat. Szerintem nem érte meg a gyártásuk és fenntartásuk. Egyébként Szegeden sok Kamaz van, ZIL is akad. 21/L
2/6 anonim válasza:
Nem gazdaságos az üzemeltetésük 2x 3x annyi benzint fogyasztottak a ZIL-ek mint a mostani hasonló teljesítményű gázolajos teherautók.
3/6 A kérdező kommentje:
Jah, ez igaz. Egyik haverom faterja ÉPFU-nál dolgozott, ahol ilyen és ehhez hasonló teherautókat szerelt. Ő mondta, hogy az ilyenek 100-on 80-100liter gázolajat megettek. :D
2010. febr. 23. 12:39
4/6 A kérdező kommentje:
Bár a Krazok se lehetnek sokkal kisebb étvágyúak, Bp-en az FKF Zrt-nél mégis mind a mai napig ezekkel is takarítják a havat.
2010. febr. 23. 12:41
5/6 anonim válasza:
Miután leállt a gyártásuk már régen, nagyon idősek lettek, alkatrészt sem nagyon tudnak beszerezni és gazdaságtalan is. Egy fuvarozócégnek meg nem mindegy, ha naponta elindul valahová és 5-ször áll le a sofőr alatt. Amikor még gyakori volt a Zil kortársaival együtt még nem volt annyi jármű sem, észre sem vették a környezetszennyezést.
6/6 A kérdező kommentje:
Lehet... csak azt furcsállom, hogy olyan hamar tűntek el. Pl '89-ben még volt egy csomó, de a '90-es évek közepére már nem nagyon lehetett őket látni. Tehát kb. 5 év alatt eltűnt az összes.
2010. febr. 23. 17:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!