Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tegyek valamit, vagy inkább...

Tegyek valamit, vagy inkább hagyjam a dolgot, mintha mi se történt volna?

Figyelt kérdés
Ma reggel történt, lámpás kihajtás a főútvonalra. Előtte 15 méterrel van egy egyenrangú útkereszteződés. Szemből jöttem volna a lámpa felé, jobbkéz-szabályt ugye meg kellett volna adnom, és ha a tiszta az út, menni a lámpa felé. Egy kisteherautó elparkolta a kereszteződésnek azon részét, ahonnan beláttam volna rendesen, hogy jön-e jobbról valaki, így picit kimentem az autóval. Erre a kisteherautó elindult, én meg ugye balra mellette voltam. hagytam hagy menjen, jobbraindexet kitettem vissza akartam sorolni mögé. Egy német márka sportkocsija( aki az elobb emlitett kereszteződésben közben jobbról a kisteherautó mögé került volna..látta hogy én vissza akarok húzodni a kisteherautó mögé, így felgyorsított, nem akart hagyni visszatérni, de mégis visszahúzodtam. Nagy dudálás lett belőle, mindketten jobbra kanyarodtunk ki a főútvonalra. Utána 50 méterrel még mindig szólt a dudája, félrehúzódtam, hogy én főútról ,majd balra haladok tovább. Piros volt a lámpám, lassítottam, erre megállt keresztben előttem mind a két balra kanyarodó sávot elfoglalva. Megálltam, hogy most mi legyen, kiszállt az autóból, és nyúlt a zakója alá, a másik kezével pedig fenyegetően rázta felém.. Én bevallom őszintén ijedtemben 1-esbe kapcsoltam és otthagytam..inkább egyenesen mentem tovább nem balra...erre ő visszaült a kocsijába és követett ugyanúgy tovább kilométeren keresztül..végül nehezen de lemaradt tőlem, én még éppen átcsúsztam induló kocsisor előtt de ő meg már nem jött át. Kérdésem az az lenne, hogy érdemes az ilyen dologgal foglalkozni, hogy ilyen módon viselkednek az autóstársak egymással? Attól félek igazából, hogy ez egy viszonylag zártabb családi-házas városrész, és vasút választja el a főúttól, így csak két kijárata van a főútra, és mivan ha erről a környékről jött..délután hazamegyek és ott vár rám majd a pisztollyal, hogy én mégis hogy képzeltem ezt, hogy besoroltam elé? Látta az autómat, arcomat ...én is ismerem az ő rendszámát, az ő arcát... mivan ha ennek később következményei lesznek? mertha mondjuk kiderülne hogy csak átutazó autós volt ..és mondjuk paksrol jott fel és pont arra utazott vagy bármi...hogy nem ott lakik mellettüünk, akkor hagynám az egészet a francba szívem szerint..mérges autós előfordul jópár..de ha tényleg? megtalál? ...ettől nagyon félek..
2015. ápr. 9. 11:35
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
[link] mellékelek egy gyorsan firkantott ábrát...a rózsaszín nyíl vagyok én a kék a kisteherautó...kisteherautó elindult és a rózsaszínnel satírozott területen a lámpa előtt szerettem volna visszatérni mögé..de ami merci jött jobbról ...az meg ezt meg szerette volna akadályozni...kihajtottunk jobbra a főútra, két sáv megy egyenesen és kettő balra...mindkettő balra haladót elzárta előlem a mercis, és ott szállt ki előttem az autóból...én meg továbbhajtottam inkább egyenesen...nehogy valami komolyabb baj történjen...
2015. ápr. 9. 11:42
 2/15 A kérdező kommentje:
hátha igy jobban érthető picit mit is szerettem volna :/...nagyon kész vagyok ettől a dologtól.
2015. ápr. 9. 11:43
 3/15 anonim ***** válasza:

Mindenképpen jelentsd fel! De most azonnal. Rendszámmal, autó típussal, mindenestül.

Milyen autó volt pontosan és kb. milyen évjárat?

Épp az ilyenek miatt tartok esp viperát a kocsiban, de pisztoly ellen bizony lószart sem ér. Durva, hogy ilyen beteg állatok vannak már korán reggel.

2015. ápr. 9. 11:45
 4/15 A kérdező kommentje:
Közben keresgéltem merthogy rendszámot meg autómárkát megjegyeztem meg a fószer kinézetét is...és van az ügyfélkapunak ilyen gépjárműkeresője..az kidobta a tutit..egy szürke mercedes sl350 roadstert adott meg a rendszamara ...és stimmel is ..úgyhogy nagyon gondolkozok hogy msot még munkában avgyok de akkor hazafelé beszéálek egy rendőrkapitánysággal.
2015. ápr. 9. 11:50
 5/15 A kérdező kommentje:
évjáratnak meg fiatalnak tűnt...szeirntem max 5 éves lehetett de akkor sokat mondok
2015. ápr. 9. 11:51
 6/15 anonim ***** válasza:

Valszeg csak gázpisztolya volt. Ahogy nekem is.

Kollégám régebben örömmel ijesztgette hasonlóan a szabálytalankodókat, mondjuk ő van annyira állat, hogy elő is veszi a fegyvert nyilvánosan.

Fel lehet jelenteni rendszám alapján, csak éppen egy állítás és tagadás lesz vele szemben.

Nem lesz egyszerű igazságot tenni.

Milyen alak volt kinézetre?

Amúgy ha félrehúzódsz jobbra az úőt mellé indexel, magyarul megállsz, akkor elsőbbséget kell adni a mögötted érkezőknek mielőtt visszasorolsz, ha az gyorsít, akkor is. A duda ilyen esetben reális meg egy sor anyázás is ha bevágtál elé, de én ezért biztos nem ugrálnék ki és nem mutogatnám a fegyverem.

Egyáltalán hova nyúlt? Az övéhez vagy a hóna alá?

2015. ápr. 9. 11:54
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem húzódtam jobbra sehova, meg megállni is csak később álltunk meg, én a piros lámpa miatt, ő meg másmiatt.., szerintem félreértettél...a kisteherautós miatt szívtam meg részben, mivel ő a kereszteződés sarkán parkolt, ahogy az ábrán is befirkantottam...én kikerülve őt ,indultam a lámpa felé, de közben a kisteherautós is elindult... és akkor döntöttem úgy hogy hagyom, hagy menjen, visszasorolok mögé. A mercis ekkor jött mögöttem, és látván az indexemet, nem szerette volna gondolom hogy bemenjek elé, illetve a kisteherautó mögé. Ha a kisteherautó benéz a tükörbe, meg kinéz maga mellé, hogy van ott valaki és nem indul el, akkor semmi gond nem lett volna :/...Jó duda reális persze, mert bementem elé..de kettőt rámdudál és kész le van tudva...ezt mivel buszsofőr az apám, már megszoktuk hogy ledudálnak minket a busszal, nem zavar...de amikor 50 méteren keresztül nyomja folyamatosan megállás nélkül amig be nem vág elém és meg nem áll előttem...picit túlzásnak érzem..nem az övéhez nyúlt, feljebb...igen, kb a hóna alja körül volt az egyik keze...alakra meg kinézetre, 40-45 ev koruli farmernadrágos, inges zakós fazon volt, vegülis összességében majdnem azt mondom hogy elegáns összhatással...
2015. ápr. 9. 12:06
 8/15 A kérdező kommentje:
Illetve a masik ami felmerült, nyilván én ezt állítom, ő ezt állítja(vagyis tagadná)...egy tanu nem tanu ugye?...azt nem mondtam, de volt egy utasom az anyosulesen, elsokezbol tapasztalt mindent vegig...
2015. ápr. 9. 12:07
 9/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat igen!!...amit írtam, hogy félrehúzodtam a szöveg kzöepén, azt úgy értettem, hogy félrehúzódtam indexxel két sávot, hogy majd balra tartok tovább...csak piros volt a lámpa...hogy tisztázzuk...nem az út szélére húzódtam félre...
2015. ápr. 9. 12:09
 10/15 anonim ***** válasza:

tehát ki akartad kerülni a teherautót, aki közben elindult. Biztos, hogy az ott parkolt? Indexelt jobbra, hogy ki van állva a forgalomból?

Ha a hóna alá nyúlkált, akkor jó eséllyel nem volt fegyvere. Hónalj tok marha kényelmetlen lenne.

Ha legálisan van neki fegyvere, akkor egy feljelentésnél talán ér valamit, mert ugyebár te honnan tudnád, hogy neki van fegyvere ha nem jelezte volna.

A tanú sokat ér, ha hajlandó segíteni. Akkor kettőtök állítása állna az övével szemben.

2015. ápr. 9. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!