Negyedjére is megbuktam a forgalmi vizsgán, sajnos a vizsga miatti idegességgel nemtudok mit kezdeni. Mit tehetnék?
Én is valami növényi alapú nyugtatót javasolok, ami egy kicsit ellazít és nincsen mellékhatása.
Barátnőm is nagyon izgult, ő 3.-ra ment át. Nem kell elítélni senkit, barátnőmis vizsgán tiszta béna volt, mert stresszelt, de amióta megvan a jogsija és egyedül vezet (vagyis hogy én ülök mellette) tiszta profi :) Szóval az idegesség az oka mindennek.
felesleges ennyire izgulni egy vizsga miatt...
na szóval van abban igazság, hogy én se nagyon engedném azt jogsihoz jutni, aki ennyiszer nem ment át.
gondolj csak bele. itt ennyire izgulsz, mi történik veled vészhelyzetben? befékez előtted az autó, áthajt előtted a biciklis, hirtelen bevág eléd egy autós, fácán repül a szélvédődre, stb stb stb...
én mindig lazán vezetek, csuklómban van a dolog, sosem vagyok görcsös. még akkor se, ha a hatóságok cseszegetnek...
Ja és az előttem szólók hülyeségét ne vedd komolyan, ne szedj be semmit, mert ugye Te is tudod, hogy nyugtató és egyéb befolyásoltság alatt SOSEM VEZETÜNK!!!!
én is megbuktam az első vizsgán, mert 30-as táblát nem vettem figyelembe és 40nel mentem. Na és? Túltettem magam rajta és levizsgáztam hibapont nélkül másodszorra. De sosem stresszeltem. Azóta eltelt 7 év, 140.000 km balesetmentesen...
Sok sikert!
"Ja és az előttem szólók hülyeségét ne vedd komolyan, ne szedj be semmit, mert ugye Te is tudod, hogy nyugtató és egyéb befolyásoltság alatt SOSEM VEZETÜNK!!!!"
Így van, utolsó, és kihangsúlyoznám, hogy ez a vizsga alatti vezetésre is vonatkozik. Mert egyrészt az is ugyanolyan vezetés, szóval a következmények ugyanazok, ha kiderül (lásd lent), másrészt meg ha így szokod meg, mi lesz élesben? Ott nem tudsz bevenni nyugtatót előre, mert nem tudod, hogy mikor lesz valami.
Tessék belátni, bármennyire fáj, hogy a szabályok nem véletlenül vannak, és bizony olyan is van, hogy valaki nem alkalmas járművezetésre, akkor sem, ha a korosztálya ezt cikinek tarja. Van ilyen, egy vak ember sem vezethet, önhibáján kívül. Vagy megy nyugtató nélkül - ami lassítja a reakcióidőt! -, vagy nem megy egyáltalán! Ezt be kell látni.
És ami a lehetséges jogi következményeket illeti (ami még a jobbik eset, ha csak az van), idemásolom a Büntető Törvénykönyv vonatkozó rendelkezéseit:
---
Járművezetés ittas vagy bódult állapotban
188. § (1) Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vasúti vagy légi járművet, valamint gépi meghajtású vízi járművet vagy úszó munkagépet, avagy közúton gépi meghajtású járművet vezet, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,
b) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
d) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget
okoz.
(3) Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem gépi meghajtású vízi jármű vagy úszó munkagép avagy közúton nem gépi meghajtású jármű vezetésével a (2) bekezdésben meghatározott következményt idézi elő, az ott tett megkülönböztetés szerint büntetendő.
Gratulálok :-)
Vettél be növényi nyugtatót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!