Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Negyedjére is megbuktam a...

Negyedjére is megbuktam a forgalmi vizsgán, sajnos a vizsga miatti idegességgel nemtudok mit kezdeni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Sajnos ismét megbuktam. Az oktatóm szerint nagyonjól vezetek, a kresszel sincs bajom. Az 1. és a 3. bukásom szivatás volt, kreszileg jogos de emberileg nem, mivel fölösleges helyen nem tettem irányjelzőt. A 2. bukásomat jogosnak érzemm az is volt. Aztán jött a 4. ...nagyon féltem és ideges voltam. Minden jól ment, bár a lábam néha remegett, de egy hibavonalat se kaptam. Aztán az utolsó előtti kanyarban jött egy szitu, leállt az agyam, rossz döntést hoztam. Ez 100%-ig a vizsgadrukk miatt volt. Így mehetek 5ödjére, pedig biztos vagyok benne, hogy már lehetne jjogosítványom. Az 5. bukás után PÁV, én pedig már most teljesen megszégyenülve érzem magam. 2 vizsgabiztossal fogok menni, ez csak fokozza az idegességem. Ha valaki tud, írjon véleményt! köszönöm
2010. febr. 17. 22:00
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
96%

Én is valami növényi alapú nyugtatót javasolok, ami egy kicsit ellazít és nincsen mellékhatása.

Barátnőm is nagyon izgult, ő 3.-ra ment át. Nem kell elítélni senkit, barátnőmis vizsgán tiszta béna volt, mert stresszelt, de amióta megvan a jogsija és egyedül vezet (vagyis hogy én ülök mellette) tiszta profi :) Szóval az idegesség az oka mindennek.

2010. febr. 18. 10:28
 22/34 anonim ***** válasza:
31%

felesleges ennyire izgulni egy vizsga miatt...

na szóval van abban igazság, hogy én se nagyon engedném azt jogsihoz jutni, aki ennyiszer nem ment át.

gondolj csak bele. itt ennyire izgulsz, mi történik veled vészhelyzetben? befékez előtted az autó, áthajt előtted a biciklis, hirtelen bevág eléd egy autós, fácán repül a szélvédődre, stb stb stb...

én mindig lazán vezetek, csuklómban van a dolog, sosem vagyok görcsös. még akkor se, ha a hatóságok cseszegetnek...

Ja és az előttem szólók hülyeségét ne vedd komolyan, ne szedj be semmit, mert ugye Te is tudod, hogy nyugtató és egyéb befolyásoltság alatt SOSEM VEZETÜNK!!!!

én is megbuktam az első vizsgán, mert 30-as táblát nem vettem figyelembe és 40nel mentem. Na és? Túltettem magam rajta és levizsgáztam hibapont nélkül másodszorra. De sosem stresszeltem. Azóta eltelt 7 év, 140.000 km balesetmentesen...

Sok sikert!

2010. febr. 21. 11:27
 23/34 anonim ***** válasza:
32%

"Ja és az előttem szólók hülyeségét ne vedd komolyan, ne szedj be semmit, mert ugye Te is tudod, hogy nyugtató és egyéb befolyásoltság alatt SOSEM VEZETÜNK!!!!"

Így van, utolsó, és kihangsúlyoznám, hogy ez a vizsga alatti vezetésre is vonatkozik. Mert egyrészt az is ugyanolyan vezetés, szóval a következmények ugyanazok, ha kiderül (lásd lent), másrészt meg ha így szokod meg, mi lesz élesben? Ott nem tudsz bevenni nyugtatót előre, mert nem tudod, hogy mikor lesz valami.

Tessék belátni, bármennyire fáj, hogy a szabályok nem véletlenül vannak, és bizony olyan is van, hogy valaki nem alkalmas járművezetésre, akkor sem, ha a korosztálya ezt cikinek tarja. Van ilyen, egy vak ember sem vezethet, önhibáján kívül. Vagy megy nyugtató nélkül - ami lassítja a reakcióidőt! -, vagy nem megy egyáltalán! Ezt be kell látni.

És ami a lehetséges jogi következményeket illeti (ami még a jobbik eset, ha csak az van), idemásolom a Büntető Törvénykönyv vonatkozó rendelkezéseit:

---

Járművezetés ittas vagy bódult állapotban

188. § (1) Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vasúti vagy légi járművet, valamint gépi meghajtású vízi járművet vagy úszó munkagépet, avagy közúton gépi meghajtású járművet vezet, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt

a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,

b) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,

c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,

d) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget

okoz.

(3) Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem gépi meghajtású vízi jármű vagy úszó munkagép avagy közúton nem gépi meghajtású jármű vezetésével a (2) bekezdésben meghatározott következményt idézi elő, az ott tett megkülönböztetés szerint büntetendő.

2010. febr. 21. 14:47
 24/34 anonim ***** válasza:
74%
Szia.éN is most megyek ötödjére vizsgázni,és is nagyon izgulok azért.A oktatom ajánlotta vegyek be növényi alapú nyugtatott.
2010. febr. 22. 05:47
 25/34 anonim ***** válasza:
77%
a két okoskának üzenem, hogy a homeopátiás nyugtatók nem okoznak bódultságot, csak placebo
2010. febr. 23. 13:27
 26/34 A kérdező kommentje:
ÉS IGEN! SIKERÜLT! EL SEM HISZEM! hiba nélkül szinte:) öröm a köbön!
2010. márc. 3. 13:56
 27/34 anonim ***** válasza:
89%

Gratulálok :-)

Vettél be növényi nyugtatót?

2010. márc. 4. 08:44
 28/34 anonim ***** válasza:
89%
Gratula:) Ügyes vagy!
2010. márc. 4. 12:10
 29/34 A kérdező kommentje:
nem vettem be semmit...:) egyszerűen most legyőztem az idegességet. mindössze 2 hibavonalat kaptam. a 2. vizsgabiztos megkérdezte, hogy tudtam 4szer megbukni? hehe :D mellette ült, aki 4szer meghúzott :D
2010. márc. 5. 13:38
 30/34 anonim ***** válasza:
96%
Tudom, már nem aktuális, és örülök, hogy átmentél, de azért leírom a véleményem, mert eléggé felhúztam magam. Először is, el ne hidd, hogy nem leszel jó vezető. Egyrészt a vizsgadrukknak semmi köze ahhoz, mint amikor kifut eléd egy őz vagy egy fácán repül a szélvédőre - tapasztalat. Én is rettenetesen ideges voltam, bénáztam, de szerencsére azóta sem volt semmi problémám. :) Egyébként kíváncsi vagyok, hogy az itt okoskodók hány százaléka használja rendeltetésszerűen az irányjelzőt... Másodszor az a szomorú valóság, hogy (legalábbis mifelénk) az oktatók és vizsgabiztosok is iszonyat pénzéhesek, nekem úgy kezdte az oktatóm, még mielőtt látott volna vezetni, hogy készüljek fel, nem lesz elég a 30 óra. Az órákból min. 10-15 perc rendszeresen azzal ment el, hogy megálltunk a kisboltnál és ő bekapott valamit, vagy csak beszélgetett valakivel. AZ első forgalmin meghúztam parkolás miatt, kértem gyakoroljuk akkor a parkolást, kb mindent gyakoroltunk utána csak azt nem. Harmadszor, minden gyógyszerhez van egy szép kis tájékoztató, amire rá van írva, lehet-e vezetni a használata mellett. Kivéve persze, ha a készítmény nem is minősül gyógyszernek, mint amiket itt neked javasoltak. Vicces lenne, ha mondjuk valeriana mellett nem lehetne vezetni...
2011. jan. 17. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!