Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Negyedjére is megbuktam a...

Negyedjére is megbuktam a forgalmi vizsgán, sajnos a vizsga miatti idegességgel nemtudok mit kezdeni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Sajnos ismét megbuktam. Az oktatóm szerint nagyonjól vezetek, a kresszel sincs bajom. Az 1. és a 3. bukásom szivatás volt, kreszileg jogos de emberileg nem, mivel fölösleges helyen nem tettem irányjelzőt. A 2. bukásomat jogosnak érzemm az is volt. Aztán jött a 4. ...nagyon féltem és ideges voltam. Minden jól ment, bár a lábam néha remegett, de egy hibavonalat se kaptam. Aztán az utolsó előtti kanyarban jött egy szitu, leállt az agyam, rossz döntést hoztam. Ez 100%-ig a vizsgadrukk miatt volt. Így mehetek 5ödjére, pedig biztos vagyok benne, hogy már lehetne jjogosítványom. Az 5. bukás után PÁV, én pedig már most teljesen megszégyenülve érzem magam. 2 vizsgabiztossal fogok menni, ez csak fokozza az idegességem. Ha valaki tud, írjon véleményt! köszönöm
2010. febr. 17. 22:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem vegyél még 3-4 plusz órát és kérd meg az oktatód, hogy játsza a vizsgabiztos szerepét, hogy kiszűrhesd milyen hibákat vétesz, amibe a vizsgabiztos beleköthet. És próbálj valahogy lazítani, mert egy kész görcs lehetsz így vizsgán, ami meg még rosszabb, mintha ügyetlen lennél. A vizsgadrukknak is van egy egészséges mértéke, a tiéd szerintem már kicsit átlépni ezt, de ne vedd magadra. Na szal vegyél plusz órákat, vezess még, hogy biztosabb legyél magadban.
2010. febr. 17. 22:52
 12/34 anonim válasza:
94%
Hú, ez aztán a pech. Mármint hogy 4-jére is u.a. volt a v.biztos. Nem lehetne kérni egy "újat"?? Oktatód mit mond? Csak ez az egy v.biztos van Cegléden?
2010. febr. 17. 22:54
 13/34 A kérdező kommentje:
cegléden jelenleg 3 van. de ez a pasi a főnök....és amióta főnök lett, azóta elég szigorúan vizsgáztat. Állítólag az lett az elve, hogy "mivel a frissj ogsisoknak ugyanannyi joguk van ak özúton ,mint a profi sofőröknek, így uyganazt kell tőlük vizsgán elvárni."
2010. febr. 17. 22:57
 14/34 anonim ***** válasza:
95%

Hát lehet, egy alkalommal én is majdnem megbuktam mikor én csináltam, nem forgalomban, hanem a rutinpályán. Az Y megfordulásnál ugyanis majdnem nekitolattam a bólyának, az mentett meg, hogy a mellettem ülő oktatóm megnyomta a pótféket. Mondta is utána, hogy nagy mákom volt, a vizsgabiztos is tudta, hogy mi van, elvégre nem ma kezdte a szakmát, és észreveszi, hogyha bőg a motor (vagyis nyomom a gázt), a kocsi meg egyhelyben áll...

Ennek ellenére azt mondom, hogy mégis jó, hogy ilyen szigorúak. Én hosszú évek óta vezetek, szóval rutin is van már, mégis, vidéki városokban meg közutakon nem nagyon volt még semmi probléma (ill. egyszer, majd erre kitérek), de Pesten bárhogy figyeltem, számos alkalommal csak a jószerencse mentett meg, hogy ne legyen karambol.

Egyszerűen nem lehet leblokkolni, nem lehet lazulgatni, és mindenre kell figyelni, ez van. Bármikor jöhet valami.

Az egyetlen balesetem eddig mégis vidéken történt, nem Pesten. Nem én voltam a hibás. Sorompót kapunk vasúti átjáró előtt, a sor végén én is leállítom a motort, nézelődök. Egyszerre véletlenül arra leszek figyelmes a visszapillantóban, hogy mögöttem érkezik egy másik kocsi, de mint a meszes úgy jön, és ahogy közelebb ér, látom, hogy a srác nem is az utat nézi, hanem lent babrál (nyilván a rádióval). A másodperc törtrésze alatt kellett döntenem. Elindítani a kocsit, kitérni nincs idő, hát rátenyereltem a dudára, és nyomtam, mint az állat, hogy ébredj fel b@zdmeg... Látom ahogy riadtan felnéz a tag, beletapos a fékbe, csikorgás....puff. Az ütközést még így is megéreztem, ha nem kapcsolok elég gyorsan, teljes sebességgel belém jön. Így csak a lökhárító bánta.

2010. febr. 17. 22:59
 15/34 anonim válasza:
89%
olyankor ki kell engedni a kéziféket:)...akkor nem kapsz akkora ütést.legalábbis az oktatóm ezt javasolta..
2010. febr. 17. 23:02
 16/34 A kérdező kommentje:
Hát a szigorúság relatív. Az alapvető hibákért én is buktatnék, de sok olyan szitu van, amiről a szimpla jóindulat dönt. Egyébként énis elítélem a korrupciót, de mostmár,hogy tudom 1 kanyaron múlt, hogy most nincs jogsim... mostmár bűnbánás nélkül fizetnék érte. De persze nem vagyok szentlélek.
2010. febr. 17. 23:04
 17/34 anonim ***** válasza:
89%

"olyankor ki kell engedni a kéziféket:)...akkor nem kapsz akkora ütést.legalábbis az oktatóm ezt javasolta."

Akkor meg az előttem álló teherkocsiba nyomott volna bele teljes erővel. Szerintem lenyakazott volna a platója.

2010. febr. 17. 23:05
 18/34 anonim válasza:
89%
gondoltam egyértelmű hogy tekersz a kormányon:)de mondom ezt az oktatóm tanácsolta
2010. febr. 17. 23:07
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

"gondoltam egyértelmű hogy tekersz a kormányon:)de mondom ezt az oktatóm tanácsolta"

Hát sorompó előtt olyan közel állnak meg egymáshoz a kocsik, hogy sokat sztem nem tudtam volna korrigálni.

De a nagy baj az, hogy ezek a dolgok olyan gyorsan történnek, hogy egyszerűen ösztönből kell cselekedni. Később lehet okoskodni, hogy mit kellett volna jobban csinálni, de az a baj, hogy ha leblokkolsz, akkor vége.

2010. febr. 17. 23:10
 20/34 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Én is mindig parázok a vizsgáktól!

Elsőre meghúztak, de amikor másodszorra mentem vizsgázni, előtte 1 héttel el kezdtem szedni a SEDATIF PC homeopátiás nyugtatót.

Segített! Átmentem!

Próbáld ki Te is.

2010. febr. 18. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!