Milyen repüléssel kapcsolatos szlengeket ismersz?
Figyelt kérdés
2010. febr. 12. 09:07
2/8 anonim válasza:
Angolt tudok mondani: Mile high club-repülőn szexelés.
3/8 anonim válasza:
Szleng, vagy szakzsargon? Szleng pl az ATC-t bulivonalnak hivni.
4/8 anonim válasza:
A vitorlázórepcsi hátulját pl,,svanc"-nak nevezzük.De sok rövidítést használunk;repvez(repülésvezető),agri(aggregátor)és a gépeket is sokszor,,átnevezzük".Ha eszembe jut még,írok.
5/8 anonim válasza:
Ha valaki vagánykodni akar,használhatja a repülősábécét,vagy megtanulhatja a különböző felhőfajtákat-bár amennyiben nem pilóta,lehet,nem megy vele sokra:)
(előző)
6/8 A kérdező kommentje:
Jöhet szleng és szakzsargon is. Imádom a repülést így minden érdekel vele kapcsolatban!
Köszönöm szépen!
2010. júl. 7. 07:57
7/8 anonim válasza:
svanc-a gép farka (vitorlázó), repvez-repülésezető, agri-aggregátor bár ezekt már írták előttem. Lerohad-nem talál emelést és le kell szállnia (vitorlázó), leperecel-lezuhan, dekli vagy dekk-kabintető, meszel-zászlójelzést ad a földről a pilótának, az oktatóm a hevedereket is vmi érdekes néven nevezi de azt nem tudom megjegyezni szal az nekem csak heveder:) (ha jár erre vitorlázópilóta megmondhatja:-)), ja ha már itt tartunk öv-heveder bár ez talán egyértelmű, kumó-cumulus (felhőfajta), viszket a seggem-régen repültem és már szeretnék, fűrészel-variálsz a féklappal leszállás közben (magasan vagyunk kinyitom jobban, így túlságosan merülök visszacsukom), Kapaszkodj!-Húzd jobban a botkormányt!, buló-szélzsák, plusz ez egyáltalán nem elterjedt de a mi repterünkön a neve az irányítói szobának a ketrec, mert nem kétfilléres dolgok vannak bent és az ajtón ablakon rács van. Helyből ennyi :-)
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöööööm! :-))) Szuper
2010. júl. 20. 10:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!