Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ezért jogosan buktattak meg?

Ezért jogosan buktattak meg?

Figyelt kérdés
Ma volt a negyedik forgalmi vizsgám és párhuzamos parkolásnál hátramenetben rossz helyre álltam be. Nyilván hiba hogy nem szegély mellé parkoltam le hanem egy kijáró elé, de azért jogos a buktatás?
2015. febr. 11. 18:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vetted észre a hibát és végig csináltad a procedúrát, akkor sajnos igen, jogos. KRESZ hibákért rögtön meghúznak.
2015. febr. 11. 18:15
 2/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nem vettél figyelembe egy KRESZ-táblát. Még szép, hogy jogos a bukás. Ha észrevetted, ám a vizsgabiztos mégis oda akart volna beparkoltatni, akkor mondhattad volna, hogy ott szabálytalan. Még a vizsgabiztos utasítására sem szegheted meg a szabályokat.
2015. febr. 11. 18:17
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem volt ott tábla, csak épp azon a szakaszon ahova én parkoltam le volt tilos a kresz szerint parkolni, mert ott volt egy kijáró.
2015. febr. 11. 18:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jogos, mivel KRESZ szerint kijáró/bejáró elé nem lehet parkolni.
2015. febr. 11. 18:29
 5/11 anonim válasza:

Ilyenkor meg szokták kérdezni, hogy: "Ön itt hagyná parkolni az autóját?" Ha erre nemmel válaszolsz. "Nem, mivel kijárat." Akkor nem buktatnak meg, hisz a parkolás technikáját nézik főként. Ha nincs hely, megteszi az is pár percre.

De ha igennel válaszolsz, akkor bárhogy is parkoltál bukta.

Ha meg nem kérdezett semmit, akkor rossz napja volt a vizsga biztosnak. Vagy már előtte is voltak hibáid.

2015. febr. 11. 18:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Kapubejáróban meg lehet állni, de tilos várakozni.

A parkolási feladatok várakozást jelentenek, igaz a végrehajtás után azonnal indulnak tovább, de olyan helyen kell megállni, ahol az szabályos.

A vizsgabiztosnak nem kötelessége figyelmeztetni a tanulót, ha az szabálytalanul állt meg, amíg a kéziféket nem húzza be korrigálhat, tovább mehet, ha észleli, hogy a hely várakozásra nem alkalmas.

Tilosban parkolás bukta, viszont vannak-voltak olyan esetek, hogy a tanuló a kézifék behúzása előtt szólt, hogy kapubejáróban állt meg, ami nem szabálytalan, de itt várakozni tilos, tovább kell menni, s a vizsgabiztos erre azt válaszolta, hogy mivel a végrehajtás technikailag rendben volt, és felismerte a tanuló a helyzetet, elfogadja - de ez a jóindulatán múlik, kapubejáróba beállás után nem szabad behúzni a kéziféket

2015. febr. 11. 18:55
 7/11 vatafak ***** válasza:
NEGYEDIK forgalmi vizsga??? azért ez már elárul valamit....
2015. febr. 11. 19:29
 8/11 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Nem volt ott tábla, csak épp azon a szakaszon ahova én parkoltam le volt tilos a kresz szerint parkolni, mert ott volt egy kijáró."

Bocs. Akkor nem egy táblát nem vettél figyelembe, "csak" egy KRESZ-szabályt. Végülis jobbkéz-szabálynál sincs tábla, és az is csak egy szabály...

Szóval az továbbra is áll, hogy a bukás jogos.

2015. febr. 11. 19:44
 9/11 A kérdező kommentje:
Ezt leszámítva semmi hibám nem volt, sőt a vizsga előtti órákon se volt semmi hiba. Velem is van baj, nyilván, de azt azért az oktató is mondta hogy ha csak egy kicsi jóindulat is van a vizsgabiztosban akkor szól valamit előtte, hogy biztos ide parkolnék e vagy ilyesmi. Azért ha látja hogy ez a szerencsétlen már negyedjére vizsgázik, lehetett volna kicsit elnézőbb. Az életben meg nyilván észreveszem hogy hopp ez egy kijáró és gyorsan elmegyek onnan...
2015. febr. 11. 19:46
 10/11 anonim válasza:
Szerintem ebben az is benne van, hogy fizess. Én is 5.-jére mentem át. Mindig valami apróság miatt húztak meg.
2015. febr. 11. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!