Mennyire hátrány az ha idegen városban teszem le a jogsit? Kb mennyi idő alatt van meg onnantól kezdve hogy beiratkozom?
Gondolom ha meglesz a jogsit akkor is csak ott akarsz vezetni amit már ismersz mint a tenyered?
A jogsi arról szól, hogy képes vagy mindenhol vezetni...
Én sem ismertem igazán azokat az utcákat, helyeket, ahol tanultam a vezetést.
Ezt mondtam is az oktatómnak a kezdés előtt, kérdeztem, hogy ebből lesz-e gond, mondta hogy nem.
Annyiból nehezebb, hogy mivel nem ismerős a környék, figyelni kell, de a vezetés tanulásnak ez az alapja, úgyhogy ez még hasznos nehezítésnek is mondható.
Nem kell tudni a tanulónak, hogy éppen melyik utcában jár, sőt az sem feladat, hogy jusson el A-ból B-be, folyamatosan kapja az utasításokat, azokat kell végre hajtani, a szabályokat is betartva.
Vannak alapcselekvések, de folyamatosan figyelni kell a táblákat is.
- jobbra kanyarodás: szélső sávban közlekedünk, hacsak nincs valami más oka, hogy ne ezt tegyük
- balra kanyarodás: több sávos úton bemegyünk a belsőbe
- ha nincs utasítás egyenesen haladunk (követjük az út vezetését, ha az kanyarodik, mi is arra megyünk tovább, ha nincs utasítás), és lehetőleg a szélső sávban közlekedünk.
Ez a három utasítás az alap, amit lehet cifrázni, pl. forduljon balra ott, ahol a szabály megengedi (szinte biztos, hogy nem az első kereszteződés lesz az).
Tehát figyeled a táblákat, követed az oktató utasításait, nem fogja tőled senki megkérdezni, hogy most melyik utcában vagy.
Előbb-utóbb egyre több helyet fogsz felismerni, nem fond, hogy ezeket a helyeket még önállóan nem tudod összekötni (A-ból B-be jutás), a vizsgára készülve valószínűleg az oktatód megmutat néhány érdekes helyet (pl. itt lehet megfordulni, ott már nem) ezeket jegyezd meg - de mire eddig eljutsz annyira megismered a várost, hogy meg tudd jegyezni az érdekesebb helyeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!