Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyire hátrány az ha idegen...

Takacsek kérdése:

Mennyire hátrány az ha idegen városban teszem le a jogsit? Kb mennyi idő alatt van meg onnantól kezdve hogy beiratkozom?

Figyelt kérdés
Budaörsön laktam 19 évig és most Miskolcra költöztem. Le szeretném tenni a jogosítványt, csak félek hogy hátrány az hogy Miskolcon nem ismerem az utcákat stb... Mi a véleményetek erről?
2015. jan. 24. 19:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Gondolom ha meglesz a jogsit akkor is csak ott akarsz vezetni amit már ismersz mint a tenyered?

A jogsi arról szól, hogy képes vagy mindenhol vezetni...

2015. jan. 24. 19:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Volt egy sanda gyanum hogy ilyen lesz az elso valasz... Egyebkent nyilvan nem csak ott fogok vezetni de latom olyannyira inkonpetens vagy hogy nem erted mire voltam kivancsi...
2015. jan. 24. 21:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Én pedig a válaszodból azt szűrtem le, hogy a lényeget nem igen vagy képes felfogni: A vezetés nem arról szól, hogy az ismert helyeken képes legyél közlekedni... ha az oktató azt mondja, hogy menjetek át egy másik városba gyakorlatin, akkor azt mondod, hogy nem mert azt nem ismerem?
2015. jan. 24. 21:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem lesz gond, mert az oktató úgyis mindig mondja, hogy menj jobbra, menj balra, és a vizsga útvonalát annyit fogjátok járni, hogy vizsgáig csukott szemmel ismered majd azokat az utcákat.
2015. jan. 24. 23:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Én sem ismertem igazán azokat az utcákat, helyeket, ahol tanultam a vezetést.

Ezt mondtam is az oktatómnak a kezdés előtt, kérdeztem, hogy ebből lesz-e gond, mondta hogy nem.

Annyiból nehezebb, hogy mivel nem ismerős a környék, figyelni kell, de a vezetés tanulásnak ez az alapja, úgyhogy ez még hasznos nehezítésnek is mondható.

Nem kell tudni a tanulónak, hogy éppen melyik utcában jár, sőt az sem feladat, hogy jusson el A-ból B-be, folyamatosan kapja az utasításokat, azokat kell végre hajtani, a szabályokat is betartva.

Vannak alapcselekvések, de folyamatosan figyelni kell a táblákat is.

- jobbra kanyarodás: szélső sávban közlekedünk, hacsak nincs valami más oka, hogy ne ezt tegyük

- balra kanyarodás: több sávos úton bemegyünk a belsőbe

- ha nincs utasítás egyenesen haladunk (követjük az út vezetését, ha az kanyarodik, mi is arra megyünk tovább, ha nincs utasítás), és lehetőleg a szélső sávban közlekedünk.

Ez a három utasítás az alap, amit lehet cifrázni, pl. forduljon balra ott, ahol a szabály megengedi (szinte biztos, hogy nem az első kereszteződés lesz az).

Tehát figyeled a táblákat, követed az oktató utasításait, nem fogja tőled senki megkérdezni, hogy most melyik utcában vagy.

Előbb-utóbb egyre több helyet fogsz felismerni, nem fond, hogy ezeket a helyeket még önállóan nem tudod összekötni (A-ból B-be jutás), a vizsgára készülve valószínűleg az oktatód megmutat néhány érdekes helyet (pl. itt lehet megfordulni, ott már nem) ezeket jegyezd meg - de mire eddig eljutsz annyira megismered a várost, hogy meg tudd jegyezni az érdekesebb helyeket.

2015. jan. 25. 11:54
 6/6 krissztus ***** válasza:
a kresz minden hol kresz , de inkább ne vezes kérlek.
2015. jan. 25. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!