Mi a helyzet, ha egy 125ccm-es motort 50-es ként használ valaki "B"-s jogositvánnyal? Mi van közúti ellenőrzéskor?
Megbüntetnek azért mert nincs az érvényes kategóriára jogosítványod.
Mivel 50ként használod ezért gondolom nincs se forgalmi és megfelelő biztosítás sem. Ez már más büntetőjogi kategória mint a jogsi nélküli motorozás mondjuk segédmotoron. Komolyabb retorzióra számíthatsz ( nem vagyok jogász, de ez már lehet okirathamisítás kategória ).
Okirat hamisítás, biztosítási csalás, jogosítvány nélküli vezetés stb.
A rendőr a közhiedelemmel ellentétben nem hülye, simán kiszúrja hogy nem 50-es a motor.
Sokkal többe kerül (nem csak pénzbírság, de egy esetleges börtönt is kockáztatsz vele), mintha letennéd a B125 kategóriát (amivel vezethetsz 125 ccm-es gépeket).
40ezerből már meg is lehet az új jogsi.
-Nincs rá jogosítványod (ez olyan, mintha jogsi megszerzése előtt autót vezetnél).
-Nincs rá biztosítás (biztosítási csalás).
-50-esként használod (okirat hamisítás, bűncselekmény)
Tedd le a B125-öt, én is megcsináltam. Nekem 32000 Ft volt, totál megérte.
Rizikós 125-ös motorot 50-esként használni, mert azért a rendőr se hülye. Főleg mostanában nagyon ráálltak a 125/50-es motorokra.
Engem eddig egyszer sem állítottak meg, de mindig utánam néztak, hogy van-e rendszámtáblám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!