Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kistraktor építése házilag,...

Kistraktor építése házilag, valami jótanács vagy megoldási javaslat?

Figyelt kérdés

A terv a következő golf I 1.5 D 45HP 4+1 es váltója (szinkronos)difi összehegesztve utánna áttétel (gyorsító 4.5)mivel túl lassú lett volna a számításom szerint aztán zsuk 3+1 es váltó (szinkronos) ismeretlen hátsó hid /difi áttétele 15:1 hátsó gumi R20.

4x4 es-re készülne a meghajtása előre a zsuk váltó után lenne egy lehajtás áttétele 1:0.73 ismeretlen első difi 4:1, golf agy és R13 as kerék,kormánymű fogasleces golf I.

Hidraulika Golf féltengelyre kötve mtz szivattyú, vezértömb.

TLT golf váltó után az áttételtől lenne lehajtva, zsuk váltó elé + kuplung a TLT és a hidraulika után hogy meg lehessen álni úgy hogy ezek továbbra is működjenek.

Ezek vannak hozzá már csak össze kéne rakni, De van értelme vagy fölösleges időpocsékolás lesz ??? papíron működik de megvalósítható vagy valamit másképp ?

2015. jan. 5. 11:48
 1/10 A kérdező kommentje:

Elírás történt a htsó difi csak 7.5:1 lassít.

No meg kimaradt hogy fútómű felépítés szerint hátúlja fix eleje királytengelyes lenne. És a legfontosabb a fék az meg az első két agynál tárcsafék.

A TLT és a 4x4 is kapcsolható lenne bordás hüvely mozdítással.

2015. jan. 5. 11:59
 2/10 anonim ***** válasza:
38%
Amit leírtál szerintem még papíron sem működne!!!szóval fölösleges időpocsékolás
2015. jan. 5. 12:51
 3/10 A kérdező kommentje:
miért ??? ha szabadna kérdeznem ??? mert csak kiváncsi voltam a véleményekre mert már egyszer félig meddig működött csak a két váltó lánccal volt összekötve ami nem működött nem bírta. Azért volt így mert meglévő vázra lett ráépítve és nagy lett a távolsága a váltóknak most szét akarom szedni szétvágni a vázat lejjebb süllyeszteni a motort és fogaskerékkel megoldani az összehidalást. vagyis bukta.
2015. jan. 5. 13:14
 4/10 A kérdező kommentje:
az MTZ-t úgy behúzta alapjáraton hogy csak lestek :) de az igazán komoly munkákat a láncnál nem írta most MTZ váltó fogaskerekét rakom majd bele csendesebb meg tartósabb lesz mint a lánc házat csinálok neki szimering és olajba fog futni. Amúgy nagyon érdekelne szerinted miért nem megy még papíron se ??? Nyugodtan vezesd le a kerületeket meg az áttételeket és egyszerre fog futni a két kerék igaz nem 100% ra mert kilométerenként fog csalni 3.3 centit amit mikor szükség van a 4x4-re észre se vesz.
2015. jan. 5. 13:22
 5/10 anonim ***** válasza:

bonyolult, de csináld meg, és kiforrja a hibáit.

arra ügyelj, hogy a veszélyes részek valamivel fedve legyenek véletlen baleset lehetősége miatt..

2015. jan. 5. 13:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha úgy összerakod, hogy menjen, és tudod is használni valamire, akkor abszolút megéri.
2015. jan. 5. 15:20
 7/10 A kérdező kommentje:
hát igazság szerint volna mire használni
2015. jan. 5. 18:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Egy picit leegyszerűsítené a dolgot, ha valami gyári összkerekes váltót vennél:

[link]

Szerintem.

Ez a sok gyorsító-lassító áttétel csak megbonyolítja a dolgot és rengeteg hibalehetőség lesz.

De ez csak az én véleményem...

2015. jan. 5. 21:19
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi ebben igazad van !!! csak istenigazából ezek az alkatrészek itt kajlódtak már rég óta és gondoltam összehozom valahogy. no meg nem igazán tudok időn kívül rááldozni. de ezt még lehet hogy csak beleteszem hogy könyebb legyen. kösz
2015. jan. 6. 09:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Nosztalgikus emlékeket ébresztesz bennem! :D

Régen ez így ment vidéken. Ha az ember elhatározta, hogy épít egy fűnyírót, akkor felszerelkezett egy csíkos szatyornyi sörrel, és körbe járta az ismerősöket, alkatrészekért. Aztán amit szerzett, azzal leült, és kitalálta mi legyen belőle.

Manapság már sok mindenhez hozzá lehet férni gombért, így egyszerűbb leülni megtervezni, aztán összeszedni hozzá a cuccokat.

Szerintem.

Jó, mi is építettünk Pannónia blokkal hajtott, NISA váltós , törzscsuklós kerti traktort, aminek levágott Moszkvics difi volt a kihajtása...

2015. jan. 6. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!