Ha elkezdek vezetni tanulni egy autóssulinál, mikor fog kiderülni, hogy nekem már van jogsim?
Miért akarsz újra járni ha már van jogsid?
Ha esetleg azért mert már régen vezettél, és kijöttél a gyakorlatból, akkor ettől függetlenül járhatsz vezetni tanulni. Kresz akkor nem kell, csak vezetésre jelentkezz.
Nem tiltott el senki a vezetéstől :D
Szövegértés 1-es, leülhetsz.
Az egy elméleti kérdés, nem kell hozzácsatolni semmilyen sztorit.
"Hát a suli lehet rá sem jönne"
Nekik nem is áll érdekükben a tanulók utáni nyomozás, ha a tanuló fizet, ott ülhet az oktatásokon, de ha valami stikli van a tanulókocsiba már nem fog beülni...
Amikor a tanuló jelentkezik egy autós iskolához, kitölttetnek, aláíratnak vele egy jelentkezési lapot, ahol különböző - normál esetben ártalmatlan - kérdésről is nyilatkoznia kell.
Ezek között ott van az a kérdés is, hogy nem áll-e vezetéssel kapcsolatos eljárás alatt, vagy nincs-e vezetéstől eltiltva.
Ez a nyilatkozat a belépő az oktatásra, a tanuló felelőssége teljes tudatában alá is írta... az iskola készít egy kartont, nyilvántartást, amit az ügyintéző lead a megyei közlekedésfelügyeleten.
A közlekedésfelügyeleten egy unatkozó adminisztrátor szépen beviszi a rendszerbe az adatokat, s ha ott neki nem tetsző információt lát a tanulóról, nagyon morcos lesz, amiért plusz munkát ad neki az illető.
Elméleti vizsgáig már nem fog eljutni, rosszabb esetben csalással is megvádolhatják, az aláírt nyilatkozata nem egyezik a valósággal.
Nem próbálok visszatámadni, mert nem igazán érdekel, hogy mit gondolsz.
Egyébként annyiban jogos, hogy nekem is kapásból az jutna eszembe, hogy aki kiírja a kérdést, annak elvették a jogsiját.
Csak koránt sem erről van szó. Egy jogosítvány boldog tulajdonosa vagyok és használhatom is ;) Nem hiszem, hogy a jövőben magyarázkodnom kellene olyan ügyért, amit te belemagyarázol a történetben. Azt meg külön sajnálom, hogy normálisan nem tudsz reagálni, csak úgy, mint egy paraszt. Valószínűleg vagy 12 éves vagy, vagy neked vették el a jogsidat.
A többieknek: Ha már mindenki ennyire kíváncsi, egy oktató miatt érdekelne a dolog, akihez amúgy nem lenne sok értelme járnom, mert már van jogsim és ha kiderül, akkor az okozhat nekem egy-két kínos percet.
Remélem a válasz kielégítő volt.
Homály, de nem tartozik ránk.
Leírtam az előbb, ha stikli van, az oktatókocsiig nem fogsz eljutni a tanfolyamon.
Azt meg nem tudom, miért nehéz felfogni, hogy jogosítvánnyal rendelkező is vezethet oktató mellett, annak segítségével.
Vannak erre példák: "van jogosítványom, de nagyon régen nem vezettem, kellene egy kis korrepetálás"
Ha az oktató úgy akarja, akkor nem vállalja XY tanuló oktatását iskolán belül sem, a tanulónak másik oktatóval kell beérni.
Persze, tisztában vagyok vele.
És már írtam, hogy elméleti kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!