Mit lehet csinálni, hogy ne álljanak a parkoló helyemre?
Nemrég építettem ki a házam előtt egy 2 állásos parkolót/beállót, letérköveztem, még a felfestést is megcsináltam, de a szomszédomban egy óvoda működik és a kedves szülők előszeretettel használják a parkolómat holott az tulajdonképpen autóbejárónak is minősül és oda nem szokás beállni.Van,hogy hazajövök és bosszantó mikor bent áll a helyemen egy autó én meg állhatok az árok szélére.
A családban 2 autó van azért építettem 2 állásosra, de az egyik állás szinte mindig foglalt egy idegen autó által.
Nehézkes a parkolás itt én jól tudom, nem véletlen építettem ki a beállót.Az egyik állás az a kocsibejáró ott a kapura rá van írva,hogy autóbejáró, oda nem is igen parkolnak (de előfordul) viszont a másikkal szemben a kerítés van és azt gondolják hogy oda már nyugodtan állhatnak.
Az a baj,hogy még a feliratra se nagyon hallgatnak,mit tehetnék?
Kérdező, milyen címen építettél bármit is más tulajdonára? A közterület az önkormányzaté, te pedig mindenféle engedély nélkül elfoglaltál egy területet, letérkövezted, és most már a sajátodnak tekinted. Nem a sajátod.
És ne kezdj púposkodni az ott parkolókkal, mert nekik van igazuk. Ha esetleg némi szóváltást követően az egyik fel talál jelenteni, akkor vastagon megbüntetnek, és köteleznek az eredeti állapot helyreállítására.
Az a tiéd, ami az ingatlanodon belül van. Az utca nem.
Akkor a járdámat is szedjék fel,azt is én építettem, azt is én tartom tisztán, sőt mindenkit megbüntethetnek akinek a kocsibeállója le van betonozva,térkövezve.
Rohadt nagy bunkóság beállni egy ilyen helyre, egyértelmű hogy nem azoknak lett építve akik az óvodába hordják a gyereket másrészről kocsibeálló, de egyéb lehetőségként megállhatnak az árokparton is csak ott sár van meg gödrök,de oda miért nem akarnak beállni?Az önkormányzatnak meg ne arra legyen embere,hogy felszedet bármit is az én házam elől,hanem inkább arra hogy építsenek rendes parkolót.
jardat sem epithetsz csak ugy kenyedre-kedvedre, arra is megvannak a helyi eloirasok.
De most azt csinalod, mintha kijelentened, hogy a te hazad elotti jardan csak te meg a csaladod jarhattok, mindenki mas lesz olyan jo es az uton kerul.
erted mar?
Kérdezőke, a járda tisztán tartása az ingatlan tulajdonosának _kötelessége_. Ha nem söpröd le a havat, nem síkosságmentesíted télen: megbüntetnek.
Ne keverd össze a dolgokat.
Attól még nem lesz a sajátod. A tény az, hogy elbirtokolni véltél egy közterületet, és fel vagy háborodva, hogy jogkövető tisztességes állampolgárok arra használják az újgazdag "enyémaközterületmeréncsinátam" tahó előtti _utat_, amire való.
Parkolásgátló még jogszerűtlenebb. Azt már hivatalból el fogja távolíttatni a közterület-felügyelet.
De remélem kirakja, és utána hetente fog gumishoz járni, letört ablaktörlőt pótolni, összekarcolt fényezést poliroztatni.
Én meg ahhoz hasonlítanám,hogy pl van egy parkolóhely, én meg mondjuk tolatva beakarok állni és jön valaki aki gyorsan beáll orral annak ellenére hogy látja,hogy én már elkezdtem oda betolatni.
Joga van hozzá, de egy rohadt nagy bunkó paraszt ugyan úgy mint az aki beáll a kapubejáróba.
Tessék megállni az úttal párhuzamosan a sáros,gödrös árokparton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!