A napi pihenőidő megszakítható mondjuk fél-fél órára?
Ez nem szabályos. Megszakítani csak az előttem leírt módon vonatra illetve hajóra szállás alkalmával szabad, legfeljebb kétszer de összesen egy óra időtartamban. ( vagy ha erre valami hatóság utasítást ad, de az rendkívüli eset és igazolni kötelesek a pihenő megszakítását).
Amúgy maga a kérdés is életszerűtlen, mert ha az 5. órában elmész a boltba, akkor a 11 órából már csak jobb esetben 4 órát fogsz aludni,utána meg elég csöcs belefogni egy 15 órás napba.. :)
szóval akkor leállok várok 3 órát és jövök-megyek, majd újabb 9et
most frissítem a tudásom olvasgatom a könyvet, 6 éve nem vezettem teheren, amúgy is csak c-m van, mert ráülök most megint, de inkább várok még 2015ig, idén nem dolgozok inkább
Elmész a 6. órában, az akkor hogy fog kijönni 3+9-re? :D
Nem tetszőleges módon lehet megosztani a napi pihenő időt, hanem csak 3+9 órás felállásban.
tudom, hogy kell GKI a C-re
be tudom tartani a vezetési időket.
csak éppen most vagyok annál a résznél a könyvben, ahol a pihenési idő megszakítását tárgyalja, ha vasútra vagy kompra szállok fel.
és arra gondoltam, hogy az ilyen megszakítást miért ne lehetne boltba járásra is alkalmazni, mert a tachográf kártya nem tudja, hogy kompra megyek fel vagy boltba mentem.
Érted? Gondolom, amikor leolvassák a kártyát az utólagos ellenőrzésnél, akkor egy ilyen megszakítást minek értékelne az ellenőr. vagy ha ez egy automatikás program akkor a program hogyan értékeli utólag? Mert a kompra/vasútra megszakíthatnám, de boltba-járásra nem, az egyértelmű, de honnan tudja a kártya ezt, hova mentem.
én már voltam kompon és pont annyi ott a tevékenység, mintha boltba mennék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!