Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Addig nem lehet elindulni az...

Addig nem lehet elindulni az autóval, amíg a gyalogos végig nem megy a zebrán, vagy ellehet indulni, amikor a zebrán az előttem levő rész már üres, de még nem ért át teljesen a gyalogos?

Figyelt kérdés
Köszi!

2014. okt. 13. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Amint biztonságosan el tudsz haladni elindulhatsz.
2014. okt. 13. 16:18
 2/4 anonim ***** válasza:

43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben

(3) A kijelölt gyalogosátkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni és továbbhaladni akkor szabad, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének a megsértése nélkül megteheti.

4) A vezetőnek fokozottan ügyelnie kell az úttesten

b) egyedül vagy csoportosan haladó (áthaladó) gyermekek, a koruk, testi fogyatékosságuk vagy más ok miatt saját biztonságukra ügyelni felismerhetően nem képes személyek biztonságának a megóvására.

Tehát, szerintem, ha ezt betartod, nem kell megvárni, amíg egy pl. 3 sávos úton végigsétál a gyalogos.

2014. okt. 13. 16:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem kell megvárnod. Akkor sem kell megvárnod, ha neked bal oldalról lépett le a zebrára és az elhaladásoddal nem zavarod.
2014. okt. 13. 16:52
 4/4 anonim ***** válasza:

már előttem részletezték.

elindulhatsz, persze nem kipörgő kerékkel, sikító motorral, mert az ijedelmet okozhat.

2014. okt. 13. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!