Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ez nyugaton...

Miért van az, hogy ez nyugaton természetes, míg nálunk kb. több mint meghökkentő?

Figyelt kérdés

Közeli helyeken már jártam, pl. Ausztria, Németország, stb, és ott tényleg a saját szememmel tapasztaltam, hogy a női busz/kamion sofőrök olyan természetes személyek mint itt nálunk egy óvó néni, vagy pénztáros vagy banki ügyintéző, vagy hasonlók.

Anglia, Amerika, plusz a további távolabbi helyekről csak ismerősök által halottam.

Nálunk meg ha valaki meglát egy buszvezető hölgyet (szerencsére egyre többet látok) akkor meg hüledezik, mintha egy 1 éves kisgyereket, vagy egy kutyát látna a volán mögött.

Miért van ez?

Miért vagyunk ennyire elmaradva, holott így az unió, meg így a korszerű gyereknevelés, meg új tankönyvek, meg ilyen-olyan gyógyszerek?

Nem ellentmondásos ez?

A nyugat, az új felé vagyunk nyitottak közben meg a 16. században élünk?

2014. szept. 17. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Majd ha utolérjük a nyugatot,már nálunk se lesz furcsa.
2014. szept. 17. 21:50
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Nem értem mi köze a gazdasági helyzetnek a női buszsofőröknek. Egyszerűen a magyar nők nem akarnak sofőrök lenni, ennyi. Ennek semmi köze a gyógyszerekhez, új tankönyvekhez (bár nem tudom, láttad-e már az új tankönyveket, visszafejlődik tőle a gyerek...)
2014. szept. 17. 22:11
 3/9 A kérdező kommentje:

"Egyszerűen a magyar nők nem akarnak sofőrök lenni, "

Dehogynem akarnak!

Tudod hányaktól hallottam még sima B-s koromban anno, hogy én hogy szeretnék buszt/kamiont is vezetni, de hogy nézne ki, meg mit szólnának hozzá, meg amikor bárkinek megemlítették akkor kinevették őket, stb? Aztán később a többi kategóriánál, már egyre kevesebb nő volt, majd én nem ki cikiztem őket, hanem normálisan beszédbe egyeledtem velük és mondták, hogy még pár éve nem mertek belevágni, mert a férjük meg a baráti körük kinevette volna őket, de most 30-40-50 éves fejjel újra belevágnak, mert ez volt az álmuk, és egy kényszer munka nem jött be és nem akarnak takarító nők, meg pénztáros nők lenni.

A szomszédom oktató és hát tőle is tudok nem egy és nem két történetet.

Mi köze a tankönyvekhez?

Hát hogy ott kell követni az unió utasításait, elvárásait, tök mindegy, hogy milyen gagyi az adott tankönyv.

A gyógyszeripar? Ez csak 1 példa volt a sok ezerből.

Ott majmoljuk a nyugatot.

2014. szept. 17. 22:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Azért akadtak régebben is nők a sofőrszakmában:

[link]

2014. szept. 17. 22:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Motorvonatoknál, lesznek mozdonyvezető nők (igen, motorvonatoknál is így kell nevezni őket).

Ha már nyugat - ezt nézd meg: [link] - nem semmi, mi? :)

2014. szept. 17. 22:36
 6/9 anonim ***** válasza:
A trolibuszokon, metrókon és a villamosokon pesten régen is sok nő volt, és buszokon is előfordultak. Nekem az furcsa, ha ez valakinek furcsa.
2014. szept. 17. 23:44
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

Arányok. Nagyobb országok, nagyobb lakosság. Ahol több az ember, nyilván több a nő is. És nyilván több a női busz/kamion sofőr is. Magyarország pedig kicsi, sokkal kevesebb az ember. Sőt, a lakosság döntő része férfi. Nőből kevesebb van. Szóval ezért van ez. Egyébként én már rengeteg női sofőrt láttam. BKV(busz, metro, villamos), Volán, furgon, meg nagy teherautóban is.

Nyáron, mikor dolgoztam megállt egy 7.5 tonnás rendes nagy teherautó, női sofőr és kezdte kirakodni a sok cuccot, majd vitte is. Hát durva volt. Egyedül dolgozott. De aki sokat jár erre-arra annak itt magyarországon se durva az ilyesmi amúgy.

2014. szept. 18. 01:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Magyar kamionsofőrnőt is láttam már párat!
2014. szept. 18. 01:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért én ismerek néhány kamion és buszvezető nénit személyesen. :)
2014. szept. 18. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!