Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan kell? Két kérdés

Hogyan kell? Két kérdés

Figyelt kérdés

Tényleg egy debil kérdéssel állok elő, de nézzétek el nekem, hiszen vidéki vagyok, és csak most kaptam meg nemrég a jogsit.

1. KÉRDÉS: Szóval hogyan használjam a fizetős parkolót. Úgy értem amikor odaállok a parkoló sorompóhoz, akkor onnantól mit és hogyan kell csinálni.

2. KÉRDÉS: A megtrót hogyan kell? Szóval megveszem a jegyet a pénztránál, és utána?

2014. aug. 7. 07:52
 1/3 anonim ***** válasza:

1: Megállsz a sorompónál, leengeded az ablakot, kinyúlsz, megnyomod a "parkolójegy" gombot. A kapott jegyet zsebre teszed, nem hagyod az autóban! Beállsz a megfelelő helyre (több plázában már zöld lámpák jelzik az üres helyeket, pirosak a foglaltakat), kissé szűkek a parkolóházak, de legalább gyakorolsz!

Amikor végeztél keresel egy fizető automatát, bedugod a jegyet, bedobod a kért összeget (a legtöbb helyen már papírpénzt is elfogadnak, de legtöbbször max. 2000-est).

A visszakapott jeggyel tudsz kihajtani a parkolóházból, de erre max. 15 perced van, tehát fizetés után már ne tekeregj! Azon se lepődj meg, ha mielőtt bedugod a jegyet a kijárati automatába, kinyílik a sorompó, mert sok helyen rendszám azonosítás van! (Pl. Duna plaza, KÖKI, Mammut, csak néhány, ahol szoktam parkolni)

2014. aug. 7. 15:02
 2/3 anonim ***** válasza:
2: Megveszed a jegyet, a bejáratnál lévő automatánál érvényesíted, és lemész. Nehéz elrontani, mert a bejáratnál mindig szoktak lenni ellenőrök, és ha nem jó, akkor le se engednek. A jegyet pedig szintén tedd el, mert a kijáratnál, vagy a metró egész területén elkérhetik!
2014. aug. 7. 15:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja igen: hivatalosan számmal felfelé, a nyíl irányában kell bedugni a jegykezelő gépbe a jegyet!
2014. aug. 7. 15:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!