Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosítvány hogyan kérjem ki...

Vzsud kérdése:

Jogosítvány hogyan kérjem ki nagyon gyorsan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A helyzet az, hogy szorít az idő, most lett meg a párom forgalmi vizsgája, és holnap utazunk Németországba dolgozni.

Sajnos ma már nincs nyitva a kormányablak, így nem tudjuk elintézni a jogosítványt.

Nagyon fontos lenne, ha meglenne neki, hogy kint tudjunk autót venni, és ketten vezetni.

El lehet intézni meghatalmazással is? Telefonon azt mondták nem lehetséges. Kérlek titeket, segítsetek, nagyon sürgős.

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

ma 14:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
DÁP
ma 15:00
 2/14 A kérdező kommentje:

Sajnos nincsen digitális állampolgárságunk.

Sem ügyfélkapunk.

Máshogy is meg lehetne oldani?

ma 15:01
 3/14 anonim ***** válasza:
Hol laktok? 13. kerületben a központi nyitva van, lutri, mennyit kell sorban állni, de én is pont így péntek délután igényeltem meg amikor a hétfői forgalmi vizsgám után szombatra össze is jött egy lehetséges járművétel.
ma 15:02
 4/14 A kérdező kommentje:

Nagykanizsaiak vagyunk.

Sajnos erre mindegyik zárva van tudtommal.

Nagyon köszönöm a gyors és jó válaszokat!

Öröm látni a sok segítőkész embert.

ma 15:05
 5/14 anonim ***** válasza:

Akkor 1 megoldás van!

Feljöttök Budapestre, amit a 3. írt. Itt alszotok olcsó hotelben, és innen mentek holnap!

ma 15:08
 6/14 A kérdező kommentje:

E-személyit sem tudunk csinálni mert kell hozzá a regisztrációs kód, ami ugye borítékba van, viszont az nem hiszem, hogy megvan.

2020 körül lett a személyigazolvány kiállítva.

A DÁP-hoz kelleni fog az e-személyi is ugye? Vagy csak simán a személyigazolvány? Nem tudom, hogyan lehetne megoldani, teljesen tanácstalan vagyok.

ma 15:10
 7/14 A kérdező kommentje:

Sajnálom 5-ös válaszoló.

De sajnos Pestig nem tudunk menni, nagyon messze van és a fuvarost is házhoz rendeltük.

ma 15:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Ezt szerintem sehogy sem lehet megoldani. Igaz nem tudom, hogy Budapesten egyből le is gyártják a kártyát? De nekem úgy 10 nap volt, mire megjött.

Eleve nem lehet meghatalmazással elkészíteni, hiszen a fotót ott készítik, másfelől meg ha nem tudják legyártani helyben a kártyát, akkor csak egy papírt kapsz, amivel ugyan vezethetsz, de csak belföldön.

De ezen felül sem biztos, hogy a vizsgabiztos feltöltötte-e a sikeres vizsga tényét a rendszerbe?

Héten is volt egy türelmetlen kérdező, akinek azt írták itt, hogy egyből mehet a kormányablakba intézni a jogsit, aztán még másnap sem volt benn a rendszerben, hogy levizsgázott.

ma 15:24
 9/14 anonim ***** válasza:

DÁP regisztrációra már nem látok esélyt.

Már régóta lehet online igényelni vezető engedélyt, de vannak feltételei:

• Kell hozzá ügyfélkapu+ regisztráció vagy DÁP mobilalkalmazás.

Online is lehet ügyfélkapu regisztrációt csinálni, de kell hozzá az e-személyi okmányazonosítója és a zöld borítékban kapott regisztrációs kód.

Arról át lehet térni ügyfékapu+-ra.

• Első alkalommal igényelt vezetői engedély esetén szükséges, hogy a sikeres gyakorlati vizsga eredménye fel legyen töltve a megfelelő felületre; ezt a vizsgát követő harmadik munkanapra garantálják. (Vizsgabiztos tölti fel.)

• Kell, hogy a Vöröskeresztes közúti elsősegélynyújtási ismeretek vizsga igazolása fel legyen töltve a megfelelő felületre. (A Vöröskereszt tölti fel.)

• Kell, hogy érvényes egészségügyi alkalmassági igazolás fel legyen töltve az EESZT-be. (Az alkalmasságot megállapító orvos tölti fel.)

• Kell, hogy legyen a rendszerben 3 évnél nem régebbi, okmánykiállításhoz alkalmas digitális fénykép- és aláírás.

És akkor ez csak az igénylés; igaz, ha sikeres, akkor küldenek igazolást, amivel belföldön a vezetői engedély átvételéig, de legfeljebb 30 napig lehet vezetni.

Amúgy, a DÁP okmánybemutatás funkcióját külföldön nem fogadják el, ott a fizikai okmányok bemutatása szükséges.

ma 16:28
 10/14 anonim ***** válasza:
A válaszokat összefoglalva: SEMMI ESÉLYETEK.
ma 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!