Hogyan lehet tű/magassarkú papucsban vezetni, mi a technikája?
Veszélyes dolog!
A papucs is!
Nekem a két pedál közé került, és kocc lett, mert sem a féket, sem a kuplungot nem tudtam fullra betaposni tőle.
Én sem vagyok a papucsban vezetés híve, bár vannak olyan magassarkú papucsaim, amiben lehet rövidtávon vezetni: nem csúszik le, nem akad be a sarka, de biztonságérzetet azt nem nyújt.
Őszintén be kell ismernem, hogy én kifejezetten magassarkú-párti vagyok, így télen is magassarkú csizmában vezetek, de fontos hozzátennem, hogy észrevételeim alapján igen csak számít az autó típusa, mert a saját autómat kényelmesen, biztonságosan tudom kezelni a magassarkúmban, de a párom szüleinek az autóját nem. Oda mindig lapos talpúban ülök be.
Úgy gondolom, hogyha már az ember lánya magassarkúban akar vezetni, célszerű jól átgondolni, hogy melyik topánt választja. Én max. 5 cm-es sarokkal vezetek, de a tűsarkú eleve kizárva. Nekem az még a saját autómban is problémát okozott.
A magassarkúban vezetés nagy technikája az, hogy megemelve tartod a lábad, amíg vezetsz. Rövidtávon nem problémás, de érdemes átgondolni, hogy hosszútávon kényelmes-e (én már megszoktam...). Szóval, egy szó, mint száz: papucsban mindenképpen mellőzd, ha lehet a magassarkút. Cipőben, csizmában is a max. kb. 5 cm-es sarok, ami még kényelmes és nem veszélyes. Inkább vastagabb sarkú cipőkben vezess, a tűsarkút mindenképpen kerüld. (Felkarcolódik, beakad, csúszik.)
Szőke nőknek kapható a magas sarkúra egy adapter, amivel lapos sarkú lesz, és a vezetéskor ezt felpattintják.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!