Településen belül ahol van járda vagy bicikliút, ott muszáj azon menni a biciklivel?
Szóval ha valamelyik van, a rendes út mellett amin az autók mennek, akkor nem szabad azon az úton menni? Megbüntethetnek érte?
Csakmert a járda és a bicikliút tele van totyorogva sétálgató emberekkel, meg kutyájukat sétáltató vagy babakocsival közlekedő emberekkel folyton, akiket kerülgetni kell össze-vissza. Nem lehet tőlük akadálymentesen haladni. Azonkívül néhol itt a bicikliút olyan szűk, hogy két bicikli egymás mellett alig fér el (ha esetleg valaki szemben jön).
Átvezetés alatt a kerékpáros "zebrákra" gondolsz? Természetesen a legtöbb autós is balf.sz mivel csak egy irányba tud nézni. Bringásként ezért nem megyek szemellenzővel, és figyelek, ha kell megállok vagy lassítok.
Erre most lehet az a válaszod, hogy te haladni akarsz, nem megállni, lassítani, stb. Nah de akkor meg kell értened az autósokat is akik fennakadnak mögötted, vagy a többség mögött. Nem mindenhol lehet biztonságosan megelőzni egy bringást. Én speciel nem is teszem ha nem tudok legalább 1métert hagyni távolságnak, elég ha egy kátyúba megy és a kerekeim alá kerül.
Én amúgy nem a kiszámíthatatlanságot húztam mint párhuzam, hanem mint akadály. Neked se jó a babakocsis mögött tekerni 5km-el és nekem se jó 3-asban 30-al zötyögni a bringás mögött.
De mint írtam, ne értsed félre. Amikor valóban nem használható rendesen a bringaút, vagy az másfele megy, akkor azt mondom oké, de amikor 10km-en keresztül rendesen lehetne ott haladni, leválasztva a gyalogosoktól, akkor tessen ott haladni!
Például: Örs vezér terétől Cinkotáig (Kerepesi út). Végig van út, néhány helyen elég fos, és figyelni kell a kereszteződésekben, mégis rendszeresen tekernek a kocsik között.
Tudom, kissé off, de akkor is megkérdezem:
Újpesten, a Váci úton, a Fóti út és az Árpád út közötti szakaszán, hol lehet tekerni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!