Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Településen belül ahol van...

Településen belül ahol van járda vagy bicikliút, ott muszáj azon menni a biciklivel?

Figyelt kérdés

Szóval ha valamelyik van, a rendes út mellett amin az autók mennek, akkor nem szabad azon az úton menni? Megbüntethetnek érte?

Csakmert a járda és a bicikliút tele van totyorogva sétálgató emberekkel, meg kutyájukat sétáltató vagy babakocsival közlekedő emberekkel folyton, akiket kerülgetni kell össze-vissza. Nem lehet tőlük akadálymentesen haladni. Azonkívül néhol itt a bicikliút olyan szűk, hogy két bicikli egymás mellett alig fér el (ha esetleg valaki szemben jön).

2014. júl. 9. 16:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Mellettem is elférnek. A többség viszont gyökér.
2014. júl. 9. 19:35
 12/15 anonim ***** válasza:
A biciklis mozgása általában jól kiszámítható (mínusz az a néhány életképtelen hülye). A gyalogosé, különösen a babakocsis anyukáé, taposós kisgyereké nem. Szóval ne húzzunk párhuzamot köztük. Amikor úton megyek, az sem azért van, hogy az autóst bosszantsam (bár én városon kívül nem közlekedem biciklivel), hanem azért, mert veszélyesnek tartom a bizonytalan vagy épp beláthatatlan kerékpáros átvezetéseket. Az úttesten szem előtt vagyok, mert kap két agyvérzést, mire megelőz, de legalább én túlélem.
2014. júl. 9. 20:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Átvezetés alatt a kerékpáros "zebrákra" gondolsz? Természetesen a legtöbb autós is balf.sz mivel csak egy irányba tud nézni. Bringásként ezért nem megyek szemellenzővel, és figyelek, ha kell megállok vagy lassítok.

Erre most lehet az a válaszod, hogy te haladni akarsz, nem megállni, lassítani, stb. Nah de akkor meg kell értened az autósokat is akik fennakadnak mögötted, vagy a többség mögött. Nem mindenhol lehet biztonságosan megelőzni egy bringást. Én speciel nem is teszem ha nem tudok legalább 1métert hagyni távolságnak, elég ha egy kátyúba megy és a kerekeim alá kerül.

Én amúgy nem a kiszámíthatatlanságot húztam mint párhuzam, hanem mint akadály. Neked se jó a babakocsis mögött tekerni 5km-el és nekem se jó 3-asban 30-al zötyögni a bringás mögött.

De mint írtam, ne értsed félre. Amikor valóban nem használható rendesen a bringaút, vagy az másfele megy, akkor azt mondom oké, de amikor 10km-en keresztül rendesen lehetne ott haladni, leválasztva a gyalogosoktól, akkor tessen ott haladni!

Például: Örs vezér terétől Cinkotáig (Kerepesi út). Végig van út, néhány helyen elég fos, és figyelni kell a kereszteződésekben, mégis rendszeresen tekernek a kocsik között.

2014. júl. 9. 20:34
 14/15 anonim ***** válasza:

Tudom, kissé off, de akkor is megkérdezem:

Újpesten, a Váci úton, a Fóti út és az Árpád út közötti szakaszán, hol lehet tekerni?

2014. júl. 9. 23:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Én mindig kimegyek fixivel, utálom a bicikliutakat, az állandó szintkülönbségeknél, kisebb padkáknál való lassítást stb...én úgy gondolom,hogy ha nem nagypapatempóban mész, hanem mondjuk 40-45-el,akkor simán "befogadnak" az autósok
2015. nov. 18. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!