Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Azokat a családokat, akiknek...

Azokat a családokat, akiknek a háza felett szállnak a repülők 2 percenként, nem kéne valahogy kompenzálni, legalább egy repülőjeggyel évente?

Figyelt kérdés
A repülők éjszaka is szállnak, ilyenkor nyáron nagyon sűrűn, és úgy tudom, a légitársaságok az éjszakai fel/leszállásoknál fizetnek is büntetést vagy adót, csak hát nem a szenvedő alanyok kapják ezt az összeget hanem az önkormányzat. Akiknek a háza felett mennek a repülők, kaphatnának legalább évente egy repülőjegyet kárpótlásul, nem?

2014. jún. 30. 11:43
 1/8 anonim ***** válasza:
ha zavarnak a repülők nem költözök oda, a legtöbb ott élő tudatában volt hogy reptér mellé fog költözni [link]
2014. jún. 30. 12:04
 2/8 A kérdező kommentje:
20 éve nem ment még ennyi repülő, aki pedig télen nézi meg a házat, az nem tapasztalja ezt, akkor sokkal kevesebb gép száll.
2014. jún. 30. 12:18
 3/8 dirtboy ***** válasza:
100%

nem érdekes hogy tél vagy nyár vagy hogy jelenleg mennyi gép repül,akkor is ott a reptér amivel tisztába kell lenni annak aki megakarja venni vagy fel akarja építeni a házát.

ha valaki ezzel nem számol akkor az az ő hibája és a légitársaságnak nincs köze hozzá.

2014. jún. 30. 12:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Aki meg vonat mellett lakik azt kompenzálják a dudálásért meg a gyorsvonat zajáért meg a hangosbemondóért.. Főút mellettiekről nem is beszélve. Ha ott vesz házat számíthat rá,valószínűleg olcsón is vette, mert nem ér annyit egy ilyen telek,mint egy csendes.

Más a helyzet ha valaki nyugis utcában vesz házat és odaépűl egy országos főút,vagy egy reptér. Azt szokták kompenzálni, vagy egyszerűen megveszi az állam a telkét.

2014. jún. 30. 12:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Aki télen nézi meg a házat és nem tetszik neki a nyári forgalom, eladhatja a következő télen :)

Én csendes környéken élek, és úgy vagyok, hogy inkább ez, mint a forgalom zaja.

És persze jó lenne évi 1 repülőjegy. Csak ha mindenki kapna a környéken, akkor az év nagy részében minket fuvarozna az összes légitársaság :)

2014. jún. 30. 21:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Jó, akkor most népszerűtlen leszek: a Duna partján lakom, és éjszakánként rohadt sok teherszállító hajó tolja fel magát cementtel, vagy kokszszal megrakott uszályaival, és dübörög bennük esetenként még régi rendszerű Láng, Deutz, Sakál motor, amik elképesztően sivítanak, zakatolnak, a víz pedig könyörtelenül viszi tova a hangot. Most írjak egy levelet a MAHART-nak, hogy vigyen el évente egyszer Esztergomba sétahajókázni azért, mert éjjel hallom az esetenként NEM IS MAGYAR, hanem svájci, portugál, máltai, szlovák, szerb teherhajók motorhangját? Átgondoltad te ezt???? Én tudom, mit vállaltam, amikor a Duna partjára költöztem a cs családommal. Vízterhelés, zajterhelés, időjárás... amit akarsz. Perelhetsz, végül is, ahogy érzed. Egy tanulópénzt megér, legfeljebb besülsz. :D
2014. júl. 1. 01:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Hova szeretnél utazni? :-D

Mi egy nagyon forgalmas vasútállomás mellett lakunk már évek óta. Kb. félév után már észre sem vettük éjszaka sem az elhúzó IC-ket vagy tehervonatokat. Faterom néha kicsapta a hisztit a zajvédő fal miatt, de ő alussza a legjobbakat a zaj mellett. Ugyanúgy a legtöbben megszokják a forgalmas utak, repülőterek közelségét is. Ha nem megy, akkor a repülőjegy sem fog segíteni, el kell költözni.

Szóval ez a kompenzáció inkább potyázás egy kamuindokkal.

2014. júl. 1. 06:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy régi a kérdés, de nálunk most lett aktuális :-)

Bp. VI.-ik kerület belváros... Közelben nincs reptér...

Mostanában mégis egyre gyakrabban jelennek meg a Dózsa György úti házak meg a Városliget felett a repülőgépek, időnként megdöbbentően alacsonyan szállva... :-( Szóval nem, nem mindenki tudja, amikor odaköltözik, hogy később légifolyosó lesz a házuk felett.

2016. szept. 5. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!