Azokat a családokat, akiknek a háza felett szállnak a repülők 2 percenként, nem kéne valahogy kompenzálni, legalább egy repülőjeggyel évente?
nem érdekes hogy tél vagy nyár vagy hogy jelenleg mennyi gép repül,akkor is ott a reptér amivel tisztába kell lenni annak aki megakarja venni vagy fel akarja építeni a házát.
ha valaki ezzel nem számol akkor az az ő hibája és a légitársaságnak nincs köze hozzá.
Aki meg vonat mellett lakik azt kompenzálják a dudálásért meg a gyorsvonat zajáért meg a hangosbemondóért.. Főút mellettiekről nem is beszélve. Ha ott vesz házat számíthat rá,valószínűleg olcsón is vette, mert nem ér annyit egy ilyen telek,mint egy csendes.
Más a helyzet ha valaki nyugis utcában vesz házat és odaépűl egy országos főút,vagy egy reptér. Azt szokták kompenzálni, vagy egyszerűen megveszi az állam a telkét.
Aki télen nézi meg a házat és nem tetszik neki a nyári forgalom, eladhatja a következő télen :)
Én csendes környéken élek, és úgy vagyok, hogy inkább ez, mint a forgalom zaja.
És persze jó lenne évi 1 repülőjegy. Csak ha mindenki kapna a környéken, akkor az év nagy részében minket fuvarozna az összes légitársaság :)
Hova szeretnél utazni? :-D
Mi egy nagyon forgalmas vasútállomás mellett lakunk már évek óta. Kb. félév után már észre sem vettük éjszaka sem az elhúzó IC-ket vagy tehervonatokat. Faterom néha kicsapta a hisztit a zajvédő fal miatt, de ő alussza a legjobbakat a zaj mellett. Ugyanúgy a legtöbben megszokják a forgalmas utak, repülőterek közelségét is. Ha nem megy, akkor a repülőjegy sem fog segíteni, el kell költözni.
Szóval ez a kompenzáció inkább potyázás egy kamuindokkal.
Tudom, hogy régi a kérdés, de nálunk most lett aktuális :-)
Bp. VI.-ik kerület belváros... Közelben nincs reptér...
Mostanában mégis egyre gyakrabban jelennek meg a Dózsa György úti házak meg a Városliget felett a repülőgépek, időnként megdöbbentően alacsonyan szállva... :-( Szóval nem, nem mindenki tudja, amikor odaköltözik, hogy később légifolyosó lesz a házuk felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!