1000ft ezért elég egy 22 éves lánynak?
A munkatársnőm lánya elhozott minket dolgozni ma, és délután jön értünk, volt már ilyen a múlthéten.
10 km oda és vissza.
Azt gondoltam hogy azért pótolok a benzinbe és délután adok neki egy 1000-est.
Egyébként nem esik útjába...
A lány csak téged vitt el dolgozni? Vagy anyukáját, aki a munkatársad és ezért elvittek téged is?
Te kérted meg? Vagy ők ajánlották fel, hogy menjél te is velük?
Nem mindegy.
Ha te kérted és csak téged fuvaroz, akkor megkérdezném, hogy mennyivel tartozok.
Ha téged csak úgy elvittek, mert úgy is vitte volna anyukáját, akkor szerintem bármilyen kedvesség, szívesség jó lehet viszonzásul. Nem az érték a lényeg, hanem a gesztus. Jó lehet az ezres, vagy egy desszert, vagy egy csoki, stb.
Tegyük fel, hogy városi közlekedésben mentek Bp-n.
Legyen egy közepes szintű autó. Legyen mondjuk 8-9 l a fogyasztás városon belül. De legyen csak 8. (8 liter / 100)
Akkor 10km = 0,8 l üzemanyag.
4 alkalomról írsz (2x oda-vissza).
Az 3,2 l üzemanyag.
Dízelben az kb 1300 Ft körül van lefelé kerekítve. (420-al szoroztam)
Benzinesnél keressél árat, és szorozzad be.
Valszeg 1500Ft elég lenne.
Bocs, tényleg, 4 út van, nem 2, s lehet, hogy magas fogyasztás városban (az autót úgysem ismerjük).
Mindazonáltal sok tényező van, ha csak a konkrét forintbeli költséget is nézzük. Erősen autófüggő, forgalomfüggő, vezetési stílusfüggő... A szervízköltségeket nem is tudom autónál, a valódi km költségben pedig a vételár és eladási ár különbsége is benne van, hisz az is eloszlik a km-eken... Messzire vezet ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!