Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vajon meg fognak birsagolni?

Vajon meg fognak birsagolni?

Figyelt kérdés
Ma az 50 ccmes motorral elindultam a benzinkutra, a jogsimat most csinalom es vegig bicaj uton gurulva jottem. Kozvetlen a benzikut elott meglattam egy csapat rendort igy gyorsan lepattantam a motorrol es visszafele elkezdtem tolni. Kesobb egy keresztezodesben odajottek hozzam, elkertek a jogsimat ami ugye nincs, en mondtam, hogy cdak benzinert ugrottam le es momdtam, higy tobbet nemfordul elo. Emgemlitettem azt is, hogy a kresz vizsgam mar megvan es vezetni is tudok es mingyart itt a rutin vizsgam. Azt mondta rendor, hogy egy ilyen 45 ezer forint es buktam a jogsizast. Elkerte a szemelyim es felirta az adatokat, majd mondta, hogy toljam haza es tobbet meg ne lasson motoron. Ebbol lehet buntetes? A lakcimemet azthiszem nem irtak fel es semmilyen papirt /csekket nem adtak. Az ekezetekert es hibakert bocsi, telefonrol irtam.
2014. máj. 1. 13:17
 1/9 anonim ***** válasza:
"Elkerte a szemelyim es felirta az adatokat" ez bukó...
2014. máj. 1. 13:42
 2/9 anonim ***** válasza:
sztem csak rádijesztettek
2014. máj. 1. 14:32
 3/9 anonim ***** válasza:

A hivatalos eljárás ilyenkor, hogy megbüntetnek és eltiltanak a jogosítvány megszerzésétől egy időre.

A 45e forint stimmel, annyi a helyszíni, de büntethetnek 90e forintra is.

Ha lesz belőle valami, akkor el is fognak tiltani a jogsi megszerzésétől. Ennek az időtartama minimum egy hónap - esélyes hogy idén már nem motorozol.

2014. máj. 1. 14:54
 4/9 anonim ***** válasza:
am azt nem értem hogy miért kellett lepattani a motorról? vagy ha már menekülőre fogtad, akkor nem lett volna egyszerűbb a motorral menni?
2014. máj. 1. 15:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Ezt beszoptad.A személyi adataid alapján küldik a csekket 45ezerről.És nincs jogsi idén valószínűleg.

Mi a francért nem lehet kibírni hogy jogsi nélkül ne?

2014. máj. 1. 16:30
 6/9 A kérdező kommentje:
A szemlyimen csak a nwvem es szuleti datumom van es abban remenykedek.. csekket vagy egyebet nem adtak szoval..
2014. máj. 1. 17:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Ilyenben ne is reménykedj... A személyiden rajta van a száma is, az adatok + az alapján kiderítenek mindent.

Szóval egyetlen dologban reménykedhetsz: a rendőrök jóindulatában.

A KRESZ meg az állítólagos tudás ugye nem ér semmit: az vezethet, akinek érvényes jogosítványa van. Vizsgalap, vizsgaigazolás szintén nem játszik.

Szóval a rendőrök: ha jóindulatúbbak, akkor nem lesz belőle semmi. Ha meg akarnak büntetni, akkor pedig jönni fog a levél, hogy mikor jelenj meg a helyi rendőrörsön melyik előadónál a gondviselőddel. Nem vagy még 18, így valamelyik szülődet is berángatják mielőtt megbüntetnek.

Én nem voltam még 18 amikor először elkaptak gyorshajtásért. Nagyjából két hónapba telt mire kijött a levél, hogy menjek a gondviselőmmel XY dátumon a helyi rendőrkapitányságra. Ott beültünk egy irodába, a rendőrrel beszélgettünk aztán végül megmondta mennyi az annyi.

Ha valami nagyobb városban élsz, akkor valószínűleg 30 napon belül jönni fog a papír.

2014. máj. 1. 17:30
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

Nem te voltál? xD

2014. máj. 9. 13:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Eddig nem jött semmi, pedig Budapest közvetlen közelében élek. Nagyon remélem, hogy nem is fog..
2014. máj. 25. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!