Mtz 80-82 es traktor váltòja?
Szóval tudom hogy 9 sebességes retarderes váltó van benne ami összesen 18 +4 sebesség összesen...csak azt nem tudom hogy meik a fő váltókar..a retarder kar és a másik kar amivel a munka ill aszfalt sebességeket válasszuk...1,3,5...és 2,4,6....
Egy kép vagy valami amin megnézhetem a karok elhejezését a fülkében
Kösz

Az I., II.-es tartományt (mint a vázlatkép mutatja) a váltókarral kapcsolod!
Ha teljesen balra tolod majd előre nyomod a kart akkor lököd "II.-be" (vagy országútiba ahogy tetszik) akkor 2, 6-8-ig, hátrafelé meg "I.-be", akkor kapcsolhatod az 1-5-ig lévő sebességeket. A 9.-ik az direkt fokozat.
A felező az felező, lassítja a sebességeket, annak annyi a dolga!

Az egyik a kézigáz, másik a TLT, 3. meg az oldalsó vezérlés, helyzetszabályzó, de azok általában ki vannak kötve mert sz.r.
Aztán, hogy melyik mit vezérel, mert a 3. ponté az a 3 kar a műszerfal jobboldalán, meg a kihelyzett köröké is, de mindegyiknél más lehet, hogy melyik kar a 3 ponté, melyik a köröké. De az enyémen a jobb ajtó felőli kar a 3. pont karja, a másik kettővel meg a kihelyezett körök működnek.
Erről a 3-ról "beszélek"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!