Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Traktort szeretnék venni, de...

Traktort szeretnék venni, de valami olcsóbbat, ami nem is nagyon szutyok, és lenne egy kérdésem?

Figyelt kérdés
Azt szeretném kérdezni, hogy olvasgattam már, és sok helyen ment a vita az mtz-vel meg a többivel kapcsolatban, konkrétan a zetor volt még a másik, és nekem nem sok földem van, csak néhány hektár, nagy terhet se húznék, és gondolom egy mtz 80-82-es elég lenne, de az szeretném kérdezni hogy hasonló árkategóriában van-e jobb traktor, ami jobban megéri mint ezek? Akár valami régebbi nyugati, vagy bármilyen, bár azt tudom hogy a nyugatiak nagyon drágák.

2014. jan. 4. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Az MTZ a legjobb ebben az árkategóriában. A Dutra ue-50 jobb lenne, de az már ritka mint a fehér holló, alkatrész sincs hozzá és a megmaradt példányok drágák is. Szóval maradj az MTZ-nél. Érdemesebb egy 82-est venni a 4 kerék hajtás miatt.
2014. jan. 4. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Pár haktár földhöz,alkalmi használatra én az 50-est ajánlanám,az már bizonyított,és olcsóbb is. Az összkerekesekkel csak baj van az első hajtással,meg bajok vannak a téli indulással,míg az 50-es mínusz harmincban is pöccen ha jó az aksi.Persze jó állapotú traktort kell kifogni.
2014. jan. 5. 19:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Pár hektárhoz,mondjuk tízig valóban bőven elég az ötvenes,főleg ha nem dombvidéken gazdálkodsz.400 és 700e között hozzájutsz,kínálat is van bőven.A 82-es, 552-es elsőhajtásosak,dombvidéken sokkal jobbak,rossz időben sem maradsz ott velük olyan könnyen,de van egy bibi.Vagy ramaty gépet kínálnak 1-1,5M körül, vagy 2,5-3M-t kérnek egy megkímélt és esztétikailag is igényes gépért.Én 82-est akarok venni,mert"kinőttem" az ötvenesemet,egy hónapja keresgélek sikertelenül,a jó gépet rögtön elviszik az orrom elől.Másik:alkatrészt olcsón beszerezhetsz az MTZ-hez újat-használtat,pl.egy motorfelújítás 100-120e-ből kijön,de ha veszel egy 30 éves John Deere-t 2M-ért,azon ugyanez millióhoz közel mozog.
2014. jan. 7. 02:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyobb telephelyeken,ahol sok traktor van,mindig tartanak egy ötvenest,hideg téli reggeleken azzal húzgálják be a többi MTZ-t.
2014. jan. 7. 13:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem nagyon, egy zetor is drágább.

Egy tűrhető 82-est kapsz 2 milláért, vízmelegítő azért legyen rajta!

2014. jan. 8. 19:23
 6/8 anonim ***** válasza:

"Az összkerekesekkel csak baj van az első hajtással,meg bajok vannak a téli indulással,míg az 50-es mínusz harmincban is pöccen ha jó az aksi."

Azért pár hektáron ha van olaj főleg a szöghajtásban akkor nem nagyon lesz vele baj, és egy vízmelegítővel és egy jól tekerő önindítóval lehet segíteni a nehéz induláson is a 80-82-nél, és a felező sem hátrány.

2014. jan. 8. 19:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, korábban még valami jobbra gondoltam, de mostanra már tudatosabban nézem a dolgot, amúgy is kedvet kaptam valami egyszerűbbhöz, szeretem a régi dolgokat :) Itt a közelben is vannak olyanok akiknek régi, elég sokat használt traktorral rohangálnak, pedig sokkal több földjük van. Nekem is ilyesmi lesz, majd ha lesz...
2014. jan. 8. 20:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Kevés területnél nem éri meg egyszerűen jobbat tartani!
2014. jan. 12. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!