Traktort szeretnék venni, de valami olcsóbbat, ami nem is nagyon szutyok, és lenne egy kérdésem?
Figyelt kérdés
Azt szeretném kérdezni, hogy olvasgattam már, és sok helyen ment a vita az mtz-vel meg a többivel kapcsolatban, konkrétan a zetor volt még a másik, és nekem nem sok földem van, csak néhány hektár, nagy terhet se húznék, és gondolom egy mtz 80-82-es elég lenne, de az szeretném kérdezni hogy hasonló árkategóriában van-e jobb traktor, ami jobban megéri mint ezek? Akár valami régebbi nyugati, vagy bármilyen, bár azt tudom hogy a nyugatiak nagyon drágák.2014. jan. 4. 12:12
1/8 anonim válasza:
Az MTZ a legjobb ebben az árkategóriában. A Dutra ue-50 jobb lenne, de az már ritka mint a fehér holló, alkatrész sincs hozzá és a megmaradt példányok drágák is. Szóval maradj az MTZ-nél. Érdemesebb egy 82-est venni a 4 kerék hajtás miatt.
2/8 anonim válasza:
Pár haktár földhöz,alkalmi használatra én az 50-est ajánlanám,az már bizonyított,és olcsóbb is. Az összkerekesekkel csak baj van az első hajtással,meg bajok vannak a téli indulással,míg az 50-es mínusz harmincban is pöccen ha jó az aksi.Persze jó állapotú traktort kell kifogni.
3/8 anonim válasza:
Pár hektárhoz,mondjuk tízig valóban bőven elég az ötvenes,főleg ha nem dombvidéken gazdálkodsz.400 és 700e között hozzájutsz,kínálat is van bőven.A 82-es, 552-es elsőhajtásosak,dombvidéken sokkal jobbak,rossz időben sem maradsz ott velük olyan könnyen,de van egy bibi.Vagy ramaty gépet kínálnak 1-1,5M körül, vagy 2,5-3M-t kérnek egy megkímélt és esztétikailag is igényes gépért.Én 82-est akarok venni,mert"kinőttem" az ötvenesemet,egy hónapja keresgélek sikertelenül,a jó gépet rögtön elviszik az orrom elől.Másik:alkatrészt olcsón beszerezhetsz az MTZ-hez újat-használtat,pl.egy motorfelújítás 100-120e-ből kijön,de ha veszel egy 30 éves John Deere-t 2M-ért,azon ugyanez millióhoz közel mozog.
4/8 anonim válasza:
Nagyobb telephelyeken,ahol sok traktor van,mindig tartanak egy ötvenest,hideg téli reggeleken azzal húzgálják be a többi MTZ-t.
5/8 anonim válasza:
Nem nagyon, egy zetor is drágább.
Egy tűrhető 82-est kapsz 2 milláért, vízmelegítő azért legyen rajta!
6/8 anonim válasza:
"Az összkerekesekkel csak baj van az első hajtással,meg bajok vannak a téli indulással,míg az 50-es mínusz harmincban is pöccen ha jó az aksi."
Azért pár hektáron ha van olaj főleg a szöghajtásban akkor nem nagyon lesz vele baj, és egy vízmelegítővel és egy jól tekerő önindítóval lehet segíteni a nehéz induláson is a 80-82-nél, és a felező sem hátrány.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, korábban még valami jobbra gondoltam, de mostanra már tudatosabban nézem a dolgot, amúgy is kedvet kaptam valami egyszerűbbhöz, szeretem a régi dolgokat :) Itt a közelben is vannak olyanok akiknek régi, elég sokat használt traktorral rohangálnak, pedig sokkal több földjük van. Nekem is ilyesmi lesz, majd ha lesz...
2014. jan. 8. 20:05
8/8 anonim válasza:
Kevés területnél nem éri meg egyszerűen jobbat tartani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!