Help, vezetnem kellesz, hogyan szanhatnam ra magam?
Sziasztok!
Nos, a problémam a kovetkezo: kb 2 éve szereztem meg a jogsit ( érdekes, elsore sikerult mindenem, elégedettek voltak velem az oktatok). Azota egyszer!! vezettem, azt is csak azért mert terhes voltam és nem volt ki elvigyen dokihoz :) Egész egyszeruen annyira, de annyira panikolok a kocsiban, hogy mar arra gondoltam, pszichologushoz kéne menni ezzel a problémaval. Kb 5 honapja vettem egy orat egy oktatoval, na, szép volt, a pirosnal majdnem belementem a mogottunk allo kamionba, az ora utan megfogadtam, soha , de soha tobbet.
Igenam, de ma reggel hivott egy fogaszati rendelo, hogy behivnanak egy interjura, mert tetszik a palyazatom. A rendelo Avignonban van ( itt élek kint FRo-ban), ami kb 40 km re van tolunk, busz, vonat semmi, vagyis de, hetente egy napon, szombaton..Avignon maga a pokol, vezetési szempontbol, tele gyorsitosavval, hatalmas nagy barom korforgalmakkal, a parkolas maga a pokol, egy orulet, na!
Nagyon eros a gyanum, hogy felvesznek, a férjem mondta, hogy no, akkor majd vezetgetsz, meg veszunk neked is valami kisautot...Januarig hogyan " tudnam legyozni a félelmeim"???? Jol sejtem, hogy nekem egy automata valtos auto jobb lenne, valamennyit konnyitene a helyzetemen?
Jo, ha eloszor csak itt a kis varoskam parkoloiban teszek majd néhany kort, aztan megprobalok hazaig vezetni, majd végul ki egy nem tul forgalmas utra??
Ez orulet, mikor latom a 80 éves nyanyakat akik repesztenek a kocsijukban, én meg csak ha beulok a volan mogé, mar ramtor a panikroham...Nem akarok fantasztikus lehetoségeket elszalasztani emiatt a hulyeség miat!Adjatok tippeket, légyszi! :)
( bar gondolom lesznek, akik azt irjak majd, neked inkabb nem kéne vezetni, veluk tokkkéletesen egyetértek! :D)
vezetnem kellesz?????
Szabolcsi vagy,ugye?
Neked nem magával a vezetéssel van bajod, hanem a félelmeiddel.
A vezetés egy tevékenység, olyan, mint az alapanyagokból való főzés. Azt is lehet jobban, rosszabbul, sőt, gáztűzhely esetén kellő affinitással a házat is magára robbanthatja a kevéssé tehetséges...
Tehát a félelmek (okának) összegyűjtése után a felsorolt problémákat sorban meg kell oldani. Nekem pl. nem gond a vezetés, mivel az autó kezelése nem igényel figyelmet. Ha tehát kanyarodás (kormánytekerés) közben tudok sebességet is váltani, indexelni, netán még az ablakot is megmosni, szinte automatikusan, akkor sem az nem okoz problémát, hogy előre, se az, hogy a tükörbe nézzek.
Következésképp az első kérdésköröd az autó kezelésére vonatkozzon, a második nyilván a közlekedés többi résztvevőjének lekövetését fogja magába foglalni, a tükrök használatával együtt.
Az autó kezelését illetően fontos, hogy ki tudd használni a képességeit, hiszen aki nem nézi meg pl. körforgalomban, milyen oldalerőnél kezd megcsúszni a kocsi adott útviszonyok közt, vagy, milyen gyorsulást és sebességet produkál kézi váltóval az adott fokozatokban, az éles szituációban, a komfortzónáján kívül kerülve nem biztos, hogy jó döntést, vagy helyes végrehajtást alkalmaz, hanem félelemből/bizonytalanul=időveszteség reagál.
:)Koszonom a tippeket, megfogadom oket. Valasztasom nincs sok, muszaj vezetnem :..Mar csak az elhatarozas hianyzik, de épp ez az, tobb mint egy éve gyujtok erot..
A nyelvészeknek pedig uzenem, hogy orulok, hogy izgalmas perceket okoztam Nektek,ha gondoljatok, szemantikai, textologiai szempontbol is kielemezhetitek a kérdésem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!