Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autólízingnél lehetséges az,...

Autólízingnél lehetséges az, hogy egy adott autót 3 évig lízingelek, visszaadom és egy új autóval újrakezdem ezt a folyamatot?

Figyelt kérdés
Tehát pl van egy 20 milliós autó, én teszem azt fizetek érte 3 éven keresztül 250 ezret majd visszaadom és elkezdek egy másikat lízingelni (szintén új autót). Ilyen létezik vagy az autó teljes vételárát ki kell fizetni a lízingszolgáltatójának?
2014. jan. 27. 13:25
1 2
 11/17 Napkiraly ***** válasza:

Az ideírogatók többségének fogalma nincs mi az a nyílt végű és a zárt végű pénzügyi lízing. Egyik sem arról szól,hogy bemegyek az óttókereskedésbe azt felveszekkamatospééézt.

Zárt végű pénzügyi lízing: A végén automatikusan megszerzed a lízingelt dolog tulajdonjogát. Lehetőséged van időközben felmondani a szerződést (~autóbérlés)

Nyílt végű pénzügyi lízing: A futamidő végén felmérik a kocsi értékét,és ha annyit leperkálsz,akkor a tied (~autóbérlés)

Egyiknél se kell egyösszegben kifizetned semmit,nem vállalsz kockázatot (legalábbis ha tényleg lízingről van szó, de mivel ez atipikus szerződés a magyar ptk szerint, így elképzelhető ugyanezen a néven átverés, pl ahogy mindenki azt hiszi lízingeli a kocsiját,pedig fenét)

2014. jan. 27. 21:42
 12/17 anonim válasza:
0%

Kedves Napkirály!

10 éve dolgozom egy autófinanszírozó cég behajtási osztályán. Talán van róla némi fogalmam, hogy "mit írogatok".

A kérdés nem arról szól, hogy nyitott vagy zártvégű-e a lízingszerződés (nem is értem, hogy jön ez ide), hanem hogy mi történik akkor, ha valaki "visszaadja" az autót.......

Üdv

....további hasznos hozzászólást kívánok neked! A legközelebbinél egy helyesírási szótárt is vegyél a kis kezedbe :-)

2014. jan. 28. 20:13
 13/17 Napkiraly ***** válasza:

"10 éve dolgozom egy autófinanszírozó cég behajtási osztályán. "

És küldöd a formalevelet az ügyfélnek meg a közjegyzőnek meg a végrehajtónak 10 éve... Hányszor olvastad 0 v alatt a szerződési feltételeket ami alapján szerződik a cégetek?

A lízing mint írtam a magyar jogban atipikus jogügylet,ti szórjátok a hiteleket legalább 10 éve, dolgozol egy sablon szerződési feltétellel, de nem látom hogy fel tudod sorolni a lízingügylet és a hitelügylet közti különbséget (másképp nem írnál ide ilyeneket).

Helyesírás terén, nos, ha nem esett le a szándékosság, nehéz lehet így az ügyfelek kifogásait kezelni

2014. jan. 28. 20:53
 14/17 Napkiraly ***** válasza:
*10 év alatt
2014. jan. 28. 20:54
 15/17 Napkiraly ***** válasza:

Csak hogy segítsek:

[link]

Amit a kérdező keres,az az "operatív lízing" alatt szerepel. Elképzelhető, hogy nálunk nem kínálnak ilyet és külföldön tudsz ilyet igénybe venni.

Alapvetően minden a szerződési feltételeken múlik, viszont mint írtam, hirdethetik a hitelügylethez hasonló atipikus jogviszonyt is lízingként, pedig az természeténél fogva hitel.

2014. jan. 28. 21:01
 16/17 anonim válasza:

Kedves Napkiráy)

Örülök, hogy ennyire tisztában van a munkámmal) Tényleg egy király vagy)

Én viszont intelligensebb vagyok annál, mint hogy veled vitatkozzam :-)

Üdv

2014. jan. 30. 19:41
 17/17 Napkiraly ***** válasza:
Igazából nincs miről vitatkoznunk. Viszont valóban intelligens vagy, a többség nekiállna mindenáron bebizonyítani az igazát
2014. jan. 30. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!