Kit kell hívni ha valaki elüt egy állatot?
Én nem vezetek de felmerült bennem a kérdés, mert a héten már második szegény párát látom az út mellé kihuzva. nyilván ott nem maradhat mert fertőzés veszélyes.
Aki elviszi az végez rajta valami vizsgálatot? csak mert amit most láttam az egy nyakörves kiskutyus volt, hátha van benne chip, ne várja már haza a családja.. vagy az ilyennel nem foglalkoznak?
szóval ha találok a város közepén az út mellé félre hajitva egy dögöt, mert szegény elütötték (és az most nem feltétlenül kutya láttam már macskát, még galambot is) akkor sétáljak el mellette mintha ott se lenne?
azt valahogy nem veszi be a gyomrom...
Több lenne belőle az autósnak a baja, mint ami így, esetleg megússza valami alkatrészcserében. Jó más tészta kicsit, de ismerős például szarvast gázolt, kocsit lökhárító és hűtő csere, motorháztető javításra szorult. Volt olyan naív, hogy rögtön jelezte rendőrségre, hogy ez történt, annyit mondtak, hogy ha személyi sérülés nem történt akkor az esetleges törmeléket az autóból szedje össze és vigye el magával, ne hagyja ott. Az állatot pedig húzza le az út szélétől legalább 30 cm-re a többit ők intézik. Rá pár napra jött a telefonhívás az erdészettől: 100 forintra kötelezik ( a szarvas eszmei értékének a fele ), közben ugye ő nem tehetett semmiről, újra rendőrséghez fordulás.
A nagy szerencséje az volt, hogy nem volt kinn az útszakaszon vadveszély tábla, így nem kötelezhették a pénz befizetésére, viszont ha lett volna kinn tábla simán lehúzzák rajta az összeget, mintha direktbe akarta volna elütni. Ezek után vajon érthető ha valaki nem azzal kezdi, hogy jelentést tegyen arról, hogy mit ütött el, vagy mit nem?
Eddig nekem egy fácánnal volt csak találkozásom, de szerencsére egy fényszoró búrával megúsztam.
jó azt tudom, hogy a vadakért kártérítést kell fizetni, de én most arra gondolok, hogy pl ezen az utszakaszon (elég hosszú egyenes út, régen itt rendeztek gyorsulási versenyt) az elmúlt héten két állatot is elütöttek. nah már most a közelben van egy óvoda, és ha engem felkavar egy macska vagy egy elütött kutya látványa akkor a gyerekekben is mély nyomott hagyhat..
az meg hogy majd más bejelenti meg húzos, mert ha ugye mindenki így gondolkodik, akkor az a tettem ott fog elrohadni..
A gyerekeknek meg kell tanulni hogy a világ nemcsak játék és mese. Nem okoz törést bennük ,nem kell burokban nevelni.Az én gyerekem is már több elütött kutyát macskát,döglött madarat látott és semmi baja ,a hörcsöge is mikor kimúlt ,el lett magyarázva hogy ez bizony az élet rendje. Nem elaludt meg elvitte a cica és egyéb dajkamesék.
Ha nagyon zavar és ennyire sok az időd,vigyél magaddal egy gyalásót aztán ásd el ahol van éppen a tetem. Vagy tudakozót hívd, a helyi útkezelők számát kérd,vagy ha belterület akkor az önkormányzatét, aztán majd ők elintézik.
hát szerintem azért más ha egy állat azért pusztul el mert kiöregedik, vagy azért mert elütik..
elásni megint nem lehet, mert fertőzés veszély..
de úgy látom jobb ha az önkormányzathoz megyek be és ott kérdezem meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!