Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez nem röhejes!? Részletek lent

Ez nem röhejes!? Részletek lent

Figyelt kérdés
Ma hazafelé kicsit jobban igyekeztem mint kellett volna. Bringával voltam, az úton 60-as tábla volt. Én ezt 3 km/hval léptem túl a digi órám szerint (lehet kicsit téved) és a rendőr meg akart büntetni. belefutottam a mérőbe, de nem tudom le lettem e fotózva. megállítottak, és mondták, hogy ilyet nem szabad, stb... olyan "nevelés" célzattal. szerintetek meg leszek büntetve 3 km/h miatt? nem röhejes hogy e miatt osztják az észt?
2009. nov. 27. 18:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
ha túllépted, hát túllépted.. muszály meghúzni valahol a határt, mert ha a rendőr nem büntetne 63nál, akkor mindenki annyival közlekedne, de utána már nebüntessen 70nél se, és mindenki szép lassan elkrvulna:D muszály meghúzni valahol a határt, és kész:D
2009. nov. 27. 18:16
 2/17 A kérdező kommentje:
múltkor néztem vmi számolós oldalt, itt az oldalon volt linkként, ha beírtam a 60-at és a 63-at, akkor nem hozott ki büntetést! és én úgy tudom, hogy X%-al túl kell lépni a sebességhatárt hogy büntessenek. azt tudom, hogy ha 50 a korlátozás, akkor kb 60ra szokták állítani az órát :S ezért nem értem. abban biztos vagyok, hogy idén enyhítettek vmit, hogy még több százalékkal kell túllépni a büntetéshez.
2009. nov. 27. 18:19
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
Ez a kérdés röhejes,egy tudod mikor tudsz 60 nal tekerni?ha kib@szott meredek lejtőn nyomod,kettő a bicikli maximális sebessége 40 km\óra lehet afelett mindenképp bűntettnek hiába a 60 tábla.
2009. nov. 27. 18:21
 4/17 A kérdező kommentje:

huhh, ennek egy részét nem igazán értettem. tehát 40-nel mehetek max? dehát 60-as tábla volt!

amúgy meg nem akarok nagyképű lenni, de én nyáron napi min. 1 órát tekertem, ennél csak többet, mert mentem munkába, hazafelé kerültem egyet, vagy a munkában biciklitúrát szerveztünk. És nem a nagypapis 10-es tempó jellemző rám. Amúgy valóban lejtő volt, kb. 5-6 fokos, tehát nagyon enyhe. Azért kellett tekerni, rendesen :D

2009. nov. 27. 18:26
 5/17 anonim válasza:
100%
Azt hiszem a kresz szabályai szerint, ha 10%-al túlléped (autónál) a megengedett sebességhatárt, még nem büntetnek. A biciklivel tőrténő közlekedés sebességhatára pedig, minden esetben maximum 40 km/h a megengedett.
2009. nov. 27. 18:32
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
ezen nem veszünk össze sőt örülök neki ,hogy más is teker sok kitartást hozzá!Tehát hiába a megengedett 60 km\h a bicikli MAXIMÁLIS sebessége 40 km\h lehet.ugyanúgy a segédmotor kerékpárral sem mehetsz 60 nal ott mert az is csak MAXIMUM 45\km\órával közlekedhet.az autóknál és nagymotoroknál nincs megadva a sebesség felső határa ott csak a táblák szabnak határt!
2009. nov. 27. 18:33
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Kerékpárral 40km/h a megengedett legnagyobb sebesség, hiába van kint 60-as vagy 80-as tábla, nem mehetsz többel, mint 40km/h.

Általában a 3km/h-ás sebesség túllépésért nem fognak megbüntetni, de te 40 helyett mentél 63-mal!Ha akart volna akkor megbüntethetett volna, de ezek szerint csak a lelkedre akartak hatni:P Ennek örülj! :D

Meg az is kérdés hogy mennyit mutat a te órád, meg mennyit a trafi,persze az utóbbinak van "igaza".

2009. nov. 27. 18:35
 8/17 A kérdező kommentje:

a motorosat tudtam, mert van egy 50 ccmes jogsim és már motorom is. de ezt hogy bringával is így van, nem tudtam

anyám az elöbb bejött, azt mondta, hogy totál le vagyok sápadva... hát ezek után..

köszi a felvilágosítást, legközelebb max 40... :D huhh :D

2009. nov. 27. 18:38
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Jó poén ez amúgy szerintem, a válaszadók is komolyan vették, ez kb. olyan mint amikor ment valaki autópályán elektromos kerékpárral és lemerült az akksija, feldühödt belerúgott és otthagyta. A belső sávban közeledtél amúgy? hány lóerősnek érzed magad?:)Teljesítmény adó nem kell a kerékpárra? Ha olyan ügyes vagy hogy ilyen gyorsan mész, mért nem szúrod ki ha mérnek?
2009. nov. 27. 18:41
 10/17 A kérdező kommentje:
én egy embererősnek érzem magam. és nem többsávos úton mentem. hanem mondhatni egy elhagyatot senkiföldje úton, ahol 2 percenként mennek autók. és az erdősor után ott kuksolt rendőr bá. és nem elektromos bringa
2009. nov. 27. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!