Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jóval harmincon túl?

Jóval harmincon túl?

Figyelt kérdés

Az igazság az, hogy 36 évesen kezdtem el a jogosítvány megszerzését. (Sajnos most jött rá össze a pénz).

A 10. óránál tartok és az oktatóm erőlteti a kanyarodást ami nem igazán megy.

A 9.-10. óránál jutottam el arra pontra, hogy a forgalom már nem zavar. Normálisan meg tudok állni a piros lámpánál úgy, hogy nem akarok belefutni az előttem várakozó autóba. Mindenkinek ilyen nehezen ment, aki kb. ennyi idősen kezdte el a jogsi megszerzését?

Annyira el vagyok keseredve, mert eddig minden annyira flottul ment. A kreszt 73 ponttal tettem le, az elsősegély vizsgám pedig hibátlan lett. Egy picit el vagyok keseredve. :(

2013. dec. 14. 12:47
1 2
 1/14 Sinead ***** válasza:
Nem mindenki kezdi ugyanúgy, de minden megtanulható. Mi a probléma a kanyarodással?
2013. dec. 14. 12:54
 2/14 anonim ***** válasza:
ilyenkor örülök neki hogy 17 évesen a kezemhez kaptam a jogsit
2013. dec. 14. 13:01
 3/14 A kérdező kommentje:
#1) Nem jó helyre irányítom az autót. Padkára akarok futni vele. Ha ugyanazon az útvonalon gyakoroljuk szinte tökéletesen megy, de ha elvisz máshová,akkor "görcsölök".
2013. dec. 14. 13:12
 4/14 A kérdező kommentje:
#2) Gratulálok! :)
2013. dec. 14. 13:12
 5/14 anonim ***** válasza:

Egy rokonom 40-en túl kezdte. Az egész csak megszokás kérdése, a gáz-kuplung kezeléstől kezdve a kanyarodásig, ki fog alakulni magától, csak sokat kell vezetni.

Esetleg kanyarodj mindig nagyobb ívben, mint ahogy érzed, hogy milyen íven kellene, később meg ezt is megszokod.

2013. dec. 14. 13:21
 6/14 anonim válasza:

Szia! Én 39 vagyok, most nyáron szereztem meg a jogsit. A kanyarodással nekem is gondom volt először (azzal a részével, hogy most féket, kuplungot vagy mit nyomjak, de aztán belejöttem). A piros lámpánál kezdettől meg tudtam állni a gyakorló kocsival, sőt még a kelleténél jobban is beletapostam a fékbe. Nekem az emelkedő volt gond, legalább két hetet ezzel töltöttem. Amikor átteszem a lábam a fékről a gázra, azzal semmi gond; de a másik módszer, amikor kéziféket kioldom és utána nyomom a gázpedált - na az nem megy. Úgyhogy maradok az első módszernél.

Megy a kanyarodás is majd, sok sikert! :)

2013. dec. 14. 13:22
 7/14 Sinead ***** válasza:
20 órád még van belejönni. Annyit tehetsz, hogy szólsz az oktatónak, hogy ne csak a lámpás főutakon vigyen, hanem a lakóövezetek szűkebb utcáin is. Itt tanulmányozhatod kanyarodást, nem tartasz fel annyi embert mint a főúton. Először figyeld meg, hogy derékszöges kanyarodáskor körülbelül mennyit tekersz a kormányon. Ha már megy, csak a célt nézd, ahova kanyarodnod kell, és ennek megfelelően tekerd a kormányt.
2013. dec. 14. 13:26
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, megpróbálom mindenki tanácsát megfogadni! :)
2013. dec. 14. 15:39
 9/14 anonim válasza:

Nézd, minél fiatalabban kezdi valaki, annál hamarabb beletanul általában!, de nem feltétlenül. Van egy barátnőm, aki 21 évesen csinálta a jogsit, de nagyon-nagyon "béna", semmi érzéke nincs a vezetéshez.

Én is elég későn csináltam meg a jogsit, 22 évesen kezdtem, de anyagi okok miatt csak 26 éves koromra sikerült megcsinálni. Újra is kellett kezdenem az egészet. Az első oktatómnál nagyon nem ment az elején, de el se magyarázta a dolgokat, utána egy másik iskolába mentem, ahol kaptam egy nagyon jó oktatót. Igaz, 3x annyiba került, de tényleg sok mindent megtanultam.

A lényeg, hogy gyakorolj folyamatosan. Ha tudsz, menj el valakivel estefelé üres parkolókba, ott tudod gyakorolni a kanyarodást, a parkolást. Ezek nagyon sokat segítenek, akkor is, ha más autóról van szó. Érdemes fejben is átgondolni a szituációkat, hogy mit kell csinálni, pl. fékezel, kuplung, visszaváltasz 2-esbe és utána kanyar, meg ilyenek.

Menni fog ez, de azt tudatosítsd magadban, hogy nem 30 óra alatt fogsz igazán megtanulni vezetni, hanem ha már kikerültél egyedül a forgalomba és jópár km van mögötted.

2013. dec. 14. 17:39
 10/14 anonim ***** válasza:
Amennyi éves vagy, annyi óra gyakorlás, mondta az oktatónk.
2013. dec. 14. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!