Jóval harmincon túl?
Az igazság az, hogy 36 évesen kezdtem el a jogosítvány megszerzését. (Sajnos most jött rá össze a pénz).
A 10. óránál tartok és az oktatóm erőlteti a kanyarodást ami nem igazán megy.
A 9.-10. óránál jutottam el arra pontra, hogy a forgalom már nem zavar. Normálisan meg tudok állni a piros lámpánál úgy, hogy nem akarok belefutni az előttem várakozó autóba. Mindenkinek ilyen nehezen ment, aki kb. ennyi idősen kezdte el a jogsi megszerzését?
Annyira el vagyok keseredve, mert eddig minden annyira flottul ment. A kreszt 73 ponttal tettem le, az elsősegély vizsgám pedig hibátlan lett. Egy picit el vagyok keseredve. :(
Egy rokonom 40-en túl kezdte. Az egész csak megszokás kérdése, a gáz-kuplung kezeléstől kezdve a kanyarodásig, ki fog alakulni magától, csak sokat kell vezetni.
Esetleg kanyarodj mindig nagyobb ívben, mint ahogy érzed, hogy milyen íven kellene, később meg ezt is megszokod.
Szia! Én 39 vagyok, most nyáron szereztem meg a jogsit. A kanyarodással nekem is gondom volt először (azzal a részével, hogy most féket, kuplungot vagy mit nyomjak, de aztán belejöttem). A piros lámpánál kezdettől meg tudtam állni a gyakorló kocsival, sőt még a kelleténél jobban is beletapostam a fékbe. Nekem az emelkedő volt gond, legalább két hetet ezzel töltöttem. Amikor átteszem a lábam a fékről a gázra, azzal semmi gond; de a másik módszer, amikor kéziféket kioldom és utána nyomom a gázpedált - na az nem megy. Úgyhogy maradok az első módszernél.
Megy a kanyarodás is majd, sok sikert! :)
Nézd, minél fiatalabban kezdi valaki, annál hamarabb beletanul általában!, de nem feltétlenül. Van egy barátnőm, aki 21 évesen csinálta a jogsit, de nagyon-nagyon "béna", semmi érzéke nincs a vezetéshez.
Én is elég későn csináltam meg a jogsit, 22 évesen kezdtem, de anyagi okok miatt csak 26 éves koromra sikerült megcsinálni. Újra is kellett kezdenem az egészet. Az első oktatómnál nagyon nem ment az elején, de el se magyarázta a dolgokat, utána egy másik iskolába mentem, ahol kaptam egy nagyon jó oktatót. Igaz, 3x annyiba került, de tényleg sok mindent megtanultam.
A lényeg, hogy gyakorolj folyamatosan. Ha tudsz, menj el valakivel estefelé üres parkolókba, ott tudod gyakorolni a kanyarodást, a parkolást. Ezek nagyon sokat segítenek, akkor is, ha más autóról van szó. Érdemes fejben is átgondolni a szituációkat, hogy mit kell csinálni, pl. fékezel, kuplung, visszaváltasz 2-esbe és utána kanyar, meg ilyenek.
Menni fog ez, de azt tudatosítsd magadban, hogy nem 30 óra alatt fogsz igazán megtanulni vezetni, hanem ha már kikerültél egyedül a forgalomba és jópár km van mögötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!