Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van a lehetőségem behajtani...

Van a lehetőségem behajtani rajta ezeket a parkolási kékzacskós bírságokat?

Figyelt kérdés
Albérletbe kellett költöznöm munka miatt. Mint kiderült, a ház előtt is természetesen fizetni kell a parkolásért, én ezt nem tudtam. Egy szombati nap költöztem be, azonban hétfő reggel váratlanul el kellett utaznom, péntek este jöttem haza. Akkor lepődtem meg először, hogy 4 kék zacskó van az autón, egy ötödik meg mellette a földön, megnéztem, az is az enyém. Mindegy. Azóta eltelt több, mint egy hónap, a gond az, hogy a tulajdonos nem akar bejelenteni, és nem akarja h ide bejelenthessem magam, mert az úgy nem érné meg... de én meg így nem tudok ide parkolóbérletet kérni, mert nem vagyok (még) bejelentve. Így viszont folyamatosan megbüntetnek. Már 24 kék zacskóm van. Nem tudok mit csinálni, nem tudok arrébb állni, mert mindenütt fizetni kell, még a mezőn is. szinte. Az autónak maradnia kell, mert messze járok dolgozni, és egyben munkaeszköz is. Most költözzek el innen? Behajthatom ezeket a bírságokat a tulajdonoson? Elvégre miatta van, hogy megbüntetnek, mert amíg nem vagyok bejelentkezve, nem kaphatok parkolóbérletet a ház elé.. Mit lehet tenni? Előre is köszönöm a segítséget.

2013. nov. 25. 11:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Első körben annyi eszed lehetett volna, hogy a 5. zacskó után keresel a közelben egy nem fizetős övezetet, vagy valami kiadó garázst. Butapesten úgy működik a bírságolás ( legalábbis a IX. kerületben), hogy ha 15 napon belül fizeted, akkor valami 3400, ha 15 napon túl, akkor a duplája. Ha nálatok is így van, akkor már van 12 csekked, amit duplán kellene, hogy befizess. Ha 4 rugó egy bünti, akkor már alapból amúgy is egy 100-asnál jársz.

Az meg nem miatta van, hogy megbüntetnek. Azért büntetnek meg, mert nem fizetsz. Ezt nem nagyon fogod tudni behajtani rajta, mivel sajnos ezt saját magadnak köszönheted. A legjobb amit tehetsz, hogy minél hamarabb, még kamatok nélkül befizeted ezeket és vagy parkolójegyet váltasz vagy keresel egy díjmentes parkolót.

2013. nov. 25. 12:05
 2/13 anonim ***** válasza:

"Mint kiderült, a ház előtt is természetesen fizetni kell a parkolásért, én ezt nem tudtam. "

Ennyi erővel behajtani tilos, megállni tilos vagy bármi más is lehetett volna kitáblázva. A fizetős parkolás is ki van táblázva.

"Behajthatom ezeket a bírságokat a tulajdonoson? "

Nem. Kérdezted egyáltalán, hogy fizetős-e a parkolás?

"Már 24 kék zacskóm van. "

Megbüntetnek ötször, de azért konzekvensen továbbra is ugyanott állsz meg a tilosban? Gondolkozz el, hogy erre milyen jelző jut először az ember eszébe...

"Most költözzek el innen?"

Ha nem tudtok megegyezni, akkor nincs jobb megoldás.

"Mit lehet tenni?"

Hát... A bírságot mindenképp be kéne fizetni, ami valószinűleg már egy vagyon, de ezt nem a lakás tulajdonosának köszönheted.

2013. nov. 25. 12:06
 3/13 anonim ***** válasza:

miért a főbérlő enne a hibás azért mert fizetős a parkolás? ahogyan a belváros szinte összes részén? megsúgom: aki ott lakik, annak is fizetős. vannak persze kivételek, de az nem ilyen.

de ahhoz sok ész kell hogy 5x megbüntettek, de azt hiszed, 6. 7. 8. 21. alkalommal nem fognak?

2013. nov. 25. 12:10
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem értitek.. Nem tudok parkolóbérletet váltani, mert a tulajdonos nem akarja, hogy be legyek jelentve, ha nem vagyok bejelentve, nem kapok matricát.. ez pedig miatta van.. Sehol máshol nem tudok megállni, mert másfele is minden utca fizetős vagy pedig tábla tiltja.
2013. nov. 25. 12:15
 5/13 anonim ***** válasza:
ha nem vagy bejelentve akkor meg jelentsd fel mivel tilos anélkül albérlőt fogadni :)
2013. nov. 25. 12:27
 6/13 anonim ***** válasza:

"Nem értitek.. Nem tudok parkolóbérletet váltani, mert a tulajdonos nem akarja, hogy be legyek jelentve, ha nem vagyok bejelentve, nem kapok matricát.. ez pedig miatta van.. "

De. Értjük. Viszont az autó nem kötelező tartozéka egy embernek. Szerződéskötés előtt (ha volt egyáltalán...) miben egyeztetek meg a parkolásról? Vagy mit beszéltetek meg? (Bár természetesen a szó elszáll)

2013. nov. 25. 12:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Mi értjük, hogy miért nem kapsz parkolásra jogosító engedélyt.

De te azt értsd meg, hogy így fizetned kell a parkoló automatánál, és ha nem fizetsz minden nap megbüntetnek. Ha három hónapig fogod ezt csinálni, akkor három hónapig fognak minden nap megbüntetni. Ezt pedig így is úgy is rajtad hajtja be a parkolási társaság.

"Mint kiderült, a ház előtt is természetesen fizetni kell a parkolásért, én ezt nem tudtam. "

Pedig ezek elég jól ki vannak táblázva a zónahatártól kezdődően. Ezt már az első behajtásnál észre kellett volna venned ( mint az össze többi táblát ) és még a lakás bérlése előtt tisztázni a parkolási helyzetet, a bejelentést és minden egyebet a főbérlővel. Kissé hanyagul jártál el, ez bizony sokba fog kerülni.

Olyan nincs, hogy az egész város fizetős övezet.

2013. nov. 25. 12:43
 8/13 anonim ***** válasza:

Óh, kurvä sürgősen fizesd be a büntetéseket, mert csúnya behajtás lesz a vége és bizony az összeg is meg fog ugrani. Az, hogy fizető övezetben jegyváltás nélkül fizetsz, csak és kizárólag a te felelősséged. Az övezetbe való behajtáskor ugyanis mindig ki van írva a fizetési időszak és a díjak is.

Ami viszont törvényellenes az az, hogy nem enged bejelentkezni a tulajdonos a bérelt ingatlanba. Ezt kötelessége lehetővé tenni. De ez független a parkolási ügytől.

2013. nov. 25. 14:04
 9/13 A kérdező kommentje:
Az egész probléma miatta van, értitek, én megváltanám azt a kib.aszott parkolóbérletet, ha be tudnék jelentkezni...
2013. nov. 25. 17:25
 10/13 anonim ***** válasza:
De miért lenne miatta? Nem kötelez arra, hogy autóval állj oda és büntettesd meg magad minden nap. Értem, hogy csak nagyon messze tudnál amúgy megállni ingyenesen, értem, hogy nem tudsz parkolóbérletet csinálni, de ez nem jogosít fel arra, hogy minden nap a tilosban állj, és ez nem kötelezi a főbérlőt arra, hogy kifizesse a parkolási bírságodat.
2013. nov. 25. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!