Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Trafipaxal mérnek bicikliseket?

Trafipaxal mérnek bicikliseket?

Figyelt kérdés
2013. nov. 16. 13:08
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Sebességet most márt én is betartóm elégé beszartam. Meg veszek egy új sebességmérőt.
2013. nov. 16. 17:34
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem még soha nem mértek be egy biciklist sem.

Habár egy esetről hallottam, hogy egy lejtős szakaszon a németek bemértek egyet, persze véletlenül futott bele.

na ők is nevettek...

2013. nov. 16. 17:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Konkrét esetről nem tudok, de simán el tudom képzelni, hogy pl. a Batyin a 10-es korlátozó táblához kiállnak egy trafival a rendőrök kéregetni. :)

Komolyra fordítva a szót: a traffipax alkalmas kerékpárosok sebességének a mérésére is, így ha a szabálytalan kerékpárost kiintik, akkor bizony megírják neki a csekket. Más kérdés, hogy mekkora a társadalmi veszélyessége a kerékpárosok gyorshajtásának. Egy-két downhilles paradicsomban meg a nagyobb gyalogosforgalmat bonyolító csomópontok közelében látnám csak értelmét a sebeségmérésnek, de lássuk be: jelenleg túl kevés Budapesten az autósokat ellenőrző sebességmérés is, előbb ezt kellene javítani és csak utána foglalkozni a gyorshajtó kerékpárosokkal.

2013. nov. 16. 21:16
 14/14 Alex Fly ***** válasza:
Értelmetlen. Mivel a kerékpárokon alapból nincs sebességmérő, ezért a határok csak tájékoztató jellegűek lehetnek, nem igazán lehet számonkérni. Persze lehet rá szerelni, de az nem számít hitelesnek. Természetesen ha szemmel láthatóan túlléped a limitet (pl. a járdán engedélyezett 10 km/h helyett 30-cal mész), akkor trafipax nélkül is beléd köthetnek.
2013. nov. 18. 04:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!